Skip to content

Skriv ned disse tipsene for hager og få gode høstinger

15 de juni de 2021

I nyere tid får økologisk mat den populariteten den fortjener. For å nyte det er det imidlertid ikke nødvendig å gå til en butikk eller et supermarked der det selges, men heller vi kan plante den i hagen vår, ta vare på den og høste den når tiden kommer.

For å nyte opplevelsen enda mer, anbefaler vi at du følger disse tips for frukthager.

Kjenn hagen din

Leiregulv

Dette er det viktigste, den første tingen å gjøre. Du må vite hvilken type jord du har, tekstur, sammensetning, pHosv., siden du kan dyrke noen planter eller andre, avhengig av hvordan det er. Men ikke bekymre deg, det er ikke så vanskelig som det høres ut. Klikk her for å få mer informasjon.

Ikke plant mer enn du kan

Tomathage

Plassen er begrenset. Når du skal kjøpe frø eller frøplanter Det er nødvendig at du vet dimensjonene de vil ha en gang voksne, siden du på denne måten vil kunne bestemme hvor mye land de trenger, og derfor hvor mange eksemplarer som vil passe i hagen din.

Frø eller frøplanter?

Chili frø

Det vil avhenge av din erfaring med å dyrke planter og rush du er i for å høste dem. Hvis det er første gang du skal ha en hage, anbefaler vi at du gjør det med allerede dyrkede frøplanter, fordi du bare trenger å plante dem i bakken og begynne å ta vare på dem. På den annen side, hvis du har erfaring eller hvis du vil mer til å så frøene, anbefaler vi at du gjør det i et frøplantebrett for å få dem mer kontrollerte.

Installer vanningssystemet

Dryppvanning

Enten du har en grytehage eller en hage på land, Det er praktisk at du installerer et vanningsanlegg som passer best til dine behov og antall planter du har. For å hjelpe deg med å velge det, kan du klikke her.

Gjødsle med hjemmelagde produkter

Gjødsel plantene dine med eggeskall

Hjemme kaster vi vanligvis mange ting som planter kan dra nytte av, for eksempel egg og bananskall, brukte teposer eller foreldede grønnsaker. I tillegg til å gjødsle med organisk gjødsel som skal selges til deg i barnehagen, kan du bruke disse restene slik at hageplantene dine blir sunne.

Behandle planter med organiske midler

Hvitløk

Prøv som du kanskje, det vil være vanskelig å beskytte plantene dine mot alle skadedyr og sykdommer. Likevel kan du alltid bruke hjemmemedisiner for å forhindre at problemet eskalerer.

Har det vært nyttig for deg? 🙂