Skip to content

Skrivingen fra veien fortsatte

19 de februar de 2021
  • Fioler Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Wild fioler Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Fioler med søt woodruff Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Livets tre, Wild Animal Kingdom Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Mickey Mouse topiary Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Levende drage skapt av bromelia og tropiske planter Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger

Å skrive fra veien fortsatte …

lThe Epcot International Flower and Garden Festival, Disney World, Orlando, Florida

For å gjøre meg klar til Epcot Flower and Garden Festival, måtte jeg grave ut sommerklærne mine. Jeg ble invitert til å presentere i løpet av vårferien i tre dager, to ganger om dagen. Mitt middagsprogram hadde tittelen «Cooking Under the Influence: Using the Mediterranean Herbs in the Kitchen» og klokka 3 var «Ikke bare desserter – søte urteoppskrifter», som er tittelen på en av mine nylige kokebøker som inneholder bruk av ferske urter i desserter og bakevarer. Døtrene mine, Lucie som er 21, og Cady som er 18, fulgte meg til Florida.

Varmen sprengte oss da vi forlot Orlando flyplass med vår vennlige Disney-vert (som møtte oss med å holde et skilt med navnet mitt på). Det føltes som varm sommer der, og klimaanlegget var på i bilen. Hviskende av palmer, palmer og hyllebærtrær som allerede er i blomst, ankom vi Beach Club Resort hvor de velstelte, anlagte hagene viste senger av lystige fargede blomstrende ettårige som violer, snapdragons og ringblomster, sammen med rosebusk som grenser til skulpturelle hekker av buksbom og andre lavvoksende busker. Den generelle antrekket var sandaler eller flipflops, shorts og badedrakter eller sundresses. Vi satt utenfor på den palme-skyggelagte terrassen ved bassenget sammen med duftende blomstrende gardenias og annet tropisk løvverk som nippet til romdrikker, transportert langt fra vårt Maryland-vårvær, med nattstemper fremdeles på 30-tallet.


På scenen på Epcot Flower and Garden Festival

I løpet av de neste dagene så vi severdighetene i Disney World og Epcot Center med mengden av familier i løpet av vårferien, som gikk fra park til park, med blemmer på føttene fra alle vandringene og «glødende» av varmen. Programmene mine var godt besøkt – jeg hadde et veldig fint oppsett – med store potter som fylte med alle slags urter jeg ba om, og mange flere. Jeg ble overrasket over det store antallet deltakere som bodde og haget til akkurat der i Florida; de fleste av dem hadde sesongkort for å delta på den seks uker lange hagefestivalen. Å dyrke urter i Floridas varme og fuktighet er selvfølgelig helt annerledes enn i Maryland Zone 7-hagen min, og det var gartnere der fra forskjellige klima og så langt unna som Alaska, England og til og med Kina. Det var mange hagetomter, masseplantninger og mange store trær i parkene, og jeg var heldig å møte mange av gartnerne som er ansatt i Epcot. Omfanget av oppgavene med å holde de imponerende hagene ser perfekte ut i varmen og fuktigheten er imponerende.

Mickey Mouse topiary Levende drage skapt av
bromeliads og tropiske planter
Impatiens

Jeg elsket spesielt toppkarene til Disney-figurer fra Mickey og Minnie og Winnie-the-Pooh-vennene til feer, tekanner og mer; den enorme dragen skapt av eksotiske troper og bromeliaer i den kinesiske hagen; de tierede tårnene til impatiens; og de blomstrende alléene med masser av lyse fargede kombinasjoner av ettårige med blomstrende busker. Jeg fant ut av gartnerne at når det er på tide å bytte ut skjerm, kommer gartnerne inn etter at parkene stenger om kvelden og jobber hele natten med å fjerne og plante ut skjermsengene – og de må være ferdige og fullstendig ryddet opp før parkene åpnes igjen neste morgen! Og disse menneskene virker lykkelige hele tiden! Hver gartner er ansvarlig for å ta vare på forskjellige utstillingssenger i de forskjellige landene. Selvfølgelig er det et fantastisk vanningssystem, for ikke å nevne drivhus for formering og vedlikehold av et stort utvalg av planter.

Wild Animal Kingdom

Jentene og jeg bodde en ekstra dag etter programmene mine, slik at vi kunne tilbringe en dag i Wild Animal Kingdom Park og ta safarituren, som var ganske langt ut – parken var som en savanne med vannhull for elefantene og krokodillene. og flamingoer. Vi kom veldig nær sjiraffer og strutser og til og med en neshorn; de beitet bare rundt slettene. Det var veldig kule, enorme termitthauger, og jeg likte baobobtrærne best med de enorme brede koffertene som holder vann i tørre, ørkenlignende forhold. Jentene mine gikk for å ri Everest-berg-og dalbanen mens jeg gikk inn i Tree of Life-attraksjonen for å se 3D «It’s a Bug’s Life Show» (jeg skrek 3 ganger med resten av publikum da større enn livet insekter gjorde en beeline mot oss i høy hastighet). Den nesten daglige regndusjen på ettermiddagen blåste gjennom og gjennomvåt oss, og da var alt varmt og dampende. Vi fløy ut i varmen om natten i flipflops og sundresses, bare for å lete etter genserne våre så snart vi nådde BWI.

Fortsatt Spring tilbake i Maryland

Da jeg kom hjem igjen, var det vår i full gang, plantingene mine på påskeliljen min blomstret i full tilt boogie. Jeg samlet mange buketter av dem, la dem rundt i huset og delte dem med venner og familie. Endelig spiret alle trærne ut, og det var vår i skogen med krydderbusk og kornved som viste grønne knopper; ingen fioler helt ennå. Plukket kylling og små løvetannblader for en omelett. Nam. Da jeg hadde litt tid og månen hadde rett, fylte jeg noen dype leiligheter med Pro-mix og sådde greener – brassicas, tykke bladgrønnsaker og salatgrønnsaker – og vannet dem i. Forhåpentligvis vil de spire i det kalde været, og jeg vil ha salatgrønnsaker å spise før lenge og andre grønnsaker å transplantere til hagen.

South Carolina Here We Come

Datteren min Cady og mannen Tomaso og jeg dro til South Carolina for en rask tur for å besøke Coastal Carolina University. Der Florida var godt to måneder foran oss i vekstsesongen, var Carolinas omtrent en måned foran oss. På veien, i begge nord-Sør-Carolina, hadde påskeliljene blomstret ferdig, og tunene var fulle av blomstrende azaleaer og kornved og veistandere solgte collards og sennepsgrønnsaker. På stranden solsøkende springbrytere solte faktisk, og noen trosset til og med surfingen i Atlanterhavet. På vei hjem, ivrig etter å sove i min egen seng og komme meg ut i hagen min.

Hjemme igjen

Tilbake til påskeliljens land; fioler åpner seg bare. Hage hvitløk er en god 10 til 12 inches høy og deilig når stekt ovn med asparges. Noen av greenene som jeg sådde, er allerede spiret. Jeg går ned i skogen til elven for å se om skunk-kålene er oppe ennå, og de bare pokker gjennom den våte jorden. Tomaso har jobbet med å få rototiller i gang. Vi sprer endringer i hagen, og han gir til slik at vi kan få potetene og løksettene i jorden før månen skifter fra rotmåne. I mellomtiden prøver å ordne de flerårige sengene og kutte ned døde stilker.

Årstidene går rundt og rundt

Det ser ut til at jeg har vært på en berg-og-dal-bane-tur av Mother Nature – å gå ut og inn om våren og sommeren. Jeg føler meg velsignet over at jeg er i stand til å komme og gå og oppleve årstidens herlighet – uansett og hvor mine reiser tar meg. Jeg får se og lukte på alle de fantastiske plantene hvert nye sted har å tilby, og jeg får kommunisere med likesinnede som også elsker å hage og spise god sunn mat.

Neste stopp:

Av gårde til Ozarks for den årlige Spring Extravaganza på Ozark Folk Center. Min medforfatter og mangeårige urtekull, Tina Marie Wilcox, er hagehager og urteleger der. Vi vil bli med den verdenskjente etnobotanisten Dr. Jim Duke og fotografer og forfatter Steven Foster for en to-dagers feiring av urter og en Bay Spectacular, samt en brunsj med villmat og naturvandring. Vår i Ozarks!