Skip to content

Spirelinser

5 de juni de 2021

Det er mange matvarer som er enkle å lage, veldig praktiske å tilberede og gi kroppen viktige næringselementer i vitaminer, mineraler, proteiner og karbohydrater. Disse inkluderer frø eller korn spirer.

Å spise mat som er i utviklingsstadiet gir næringsstoffer som ikke er tilgjengelige i andre stadier. Linsespirer er ikke bare næringsrike, men deilige, allsidig og kan lages uten komplikasjoner, bare noen få viktige instruksjoner bør følges.

Spire linser er en enkel prosedyre

plastkopper med linser inni

Det er veldig sannsynlig at en av de mest betydningsfulle aktivitetene som utføres i skolene, er relatert til spiring av linser eller andre belgfrukter. For mange individer dette eksperimentet var den første tilnærmingen til den vitenskapelige verden og representerer den eldste kunnskapen som menneskeheten har, landbruk.

I tillegg har den også en veldig relevant betydning fordi den er relatert til en grunnleggende og uerstattelig funksjon som garanterer liv, for eksempel mat.

Blant de første produktene sådd og høstet av mennesker er belgfrukter og frokostblandinger. Disse matvarene har næret hele generasjoner av mennesker i tusenvis av år og har tjent formålet fullt ut.

Med et enkelt glass eller gjennomsiktig plastbeholder, bomull, linsefrø eller belgfrukter du ønsker, vann og sol, kan spire opp til en treåring. Derfor er det ingen grunn til at en samvittighetsfull voksen personlig skal gi denne sunne maten.

Det mest grunnleggende når det gjelder spiring av frø er å garantere et passende miljø. På en grunnleggende måte ble dette oppnådd ved å plassere en fuktig bomullsdott i bunnen av beholderen, så er noen linsefrø plassert med nok plass mellom hver og en, og dekkes med en annen fuktet bomull og plasseres på et varmt sted med helst indirekte sollys.

Det var et spørsmål om dager for barna å se i ærefrykt det privilegiet livet vokste foran deres øyne. Med denne strategien var det mulig å forstå plantens deler synlig og initiere det unge individet i omsorgen for naturen.

Fremgangsmåte for å lage linsespirer hjemme

Selv om utviklingsprosessen til et anlegg er et sant mirakel og en veldig kompleks prosess, med de rette forholdene kan du få nok spirer av linser å dra nytte av næringsstoffene sine gjennom de mest varierte oppskriftene.

  • Det første er å ha en serie med grunnleggende tilbehør som er:
  • Glassbeholder med kapasitet på en liter.
  • En liten kopp tørkede linsekjerner som ikke er kokt på noen måte.
  • En halv liter vann.
  • Finn et varmt sted som gir optimale temperaturforhold. Nemlig varm og mørk.

Først skal linsene vaskes, De plasseres i flasken og det tilsettes en halv liter vann. Beholderen er dekket med en tynn klut eller gasbind. La flasken ligge på det varme og mørke stedet som ble valgt, og vent mellom tolv og femten timer.

Når den angitte tiden har gått, bør vannet fjernes fra krukken og linsene vaskes med varmt vann.

Neste trinn må utføres med presisjon, siden krukken må plasseres vannrett og linsefrøene distribueres ved foten. De skal ikke lenger dekkes med noe stoff, fordi oksygenerte linser må oppbevares.

De første tre dagene av dette stadiet, bør frøene vaskes og rengjøres to eller tre ganger om dagen med rent vann. Dette gjøres for å forhindre dannelse av sopp.. Fra den fjerde dagen utføres rengjøring bare en gang om dagen.

spirer eller spirer av frø

På den fjerde eller femte dagen kan de første skuddene observeres. Når de er omtrent to til tre centimeter, plasseres krukken på et sted der de får indirekte sollys. Målet er at klorofyllprosessen skal begynne og de første grønne bladene spirer.

Når dette skjer, vil spirene være i deres ideelle stadium av vitaminproduksjon og de vil ha en behagelig smak.

Sist spirer kan vaskes ved å dyppe dem ned i vann slik at de mister skallet eller huden. Deretter kan de bli anstrengt og la dem tørke, og holder dem perfekt i en uke i kjøleskapet.

Det er viktig at følgende anbefalinger blir vurdert, som bruk av organiske frø er å foretrekke og du kan også bytte glassbeholder for en større under prosessen for å oppnå større skudd. Under ingen omstendigheter skal forskjellige typer korn eller belgfrukter blandes i samme beholder.

Ernæringsmessige fordeler med linsespirer er veldig store, og det hyppige forbruket er høyt anbefales å oppfylle kravene til en diett raseri. I tillegg er de enkle å lage og deilige å tilberede.