Skip to content

Spiring og transplantasjon av en avokado

21 de juni de 2021

Liker du meksikansk mat? Hva synes du om du designer menyen selv? Du lager noen burritoer og tilbereder en deilig guacamole med avokado laget i din egen hage.

Du kan velge mellom mange varianter av avokado, fra Pinkerton og Mexicola til Zutando, Gwen, Ester, Bacon eller Negra de la Cruz. De Hass avokado den er imidlertid den mest populære på markedet, den med en oval form og en mørkegrønn til lilla farge. Den har dyd at den kan høstes hele året.

Dyr avokado Det er ikke en vanskelig oppgave, selv om du må ta hensyn til spiring for å ha en godt utviklet plante. Hvis frøet legger seg slik det skal, vil det bare ta regelmessig vare på å skaffe fruktene.

Stegene

Å få en avokadofrøDu må bare ta en frukt og åpne den i to, og deretter fjerne frøet og rengjøre det med vann. Når det ikke er rester av massen, la den tørke.

Når du merker at det ikke er spor av fuktighet, er det på tide å spikre fire tannpirkere som vil tjene som støtte under spiring. Ta en glasskrukke og fyll den med vann, hvil deretter frøbunnen i vannet og hold den sammen med tannpirkerne, som blir liggende på kanten av krukken.

I noen uker, undersøk flasken og skift vannet to eller tre ganger i uken. Litt etter litt vil frøet spire og så vil noen blader dukke opp.

Avokado spiring

Når fire til fem blader har vokst, må planten transplanteres til sin endelige plass. Du kan plant avokadoen din i bakken eller i en gryte da det er en plante som tilpasser seg små overflater uten ulempe. Hvis du gjør det i en gryte, legger du jord i den og støtter så frøet i midten og dekker det med jord, men lar toppen være fri.

Generell pleie

Gryten skal få solvann og vanlig vanning så det er best at du sjekker planten regelmessig for å advare om jorden er for tørr.

Det anbefales å bruke gjødsel når våren kommer og om sommeren. Hvis du vil at planten skal ha god tetthet og bli kontrollert, beskjær du spissene på grenene innimellom.

Avokado