Skip to content

spiselige blomster

21 de juni de 2021

Hvis du trodde at blomstene skulle pollineres og slik at vi kunne tenke på dem, vil du fra nå av kjenne til et aspekt av dem som helt sikkert vil overraske deg: det er mange du kan bruke til å følge oppvasken din. Ja absolutt. Spiselige blomster eksisterer; Og faktisk er det ikke noe nytt å lage mat med dem.

For å vite viktigheten de en gang hadde, er det bare å se på de gamle kokebøkene. Carlo Magnos favorittrett var for eksempel en mallow blomstersalat; Og i Japan har krysantemum alltid hatt et privilegert sted både i hager og i kjøkken. Men jeg skal fortelle deg noe annet: du har allerede spist spiselige blomster, kanskje uten å vite det. Ja, ja, jeg er helt sikker på at du noen gang har spist blomkål, brokkoli eller safran. Men det er fortsatt flere ting som vil overraske deg …

Typer spiselige blomster

Selv om alle angiospermplanter (det vil si de som bærer frukt som vi finner frøene i) har blomster, er ikke alle spiselige. Faktisk er det noen som kan være veldig giftige. For å unngå problemer, her er en liste over spiselige blomster som du enkelt kan finne i barnehager, hagebutikker eller markeder:

Allium

allium_giganteum

Som purre, hvitløk, løk … alle arter av denne slekten har spiselige blomster. Smaken er veldig variert. Purren er for eksempel ganske myk, mens hvitløken har en noe mer intens smak.

Angelica

Angelica

Liker du lakris? I så fall vil du like Angelica-blomstene de har en smak som minner veldig om dette. Ideell til supperetter.

Mallow

Mallow

Malva er veldig dekorative blomstrende planter. De kan være rosa, røde, hvite eller lilla. Men også, de har en veldig mild smak ideell for salater.

Hibiscus rosa-sinensis

Hibiskus

Den kinesiske rosehibiskusen er en busk med veldig prangende blomster. Den har også en søt smak som kan tilsettes i salaten, eller som pynt til kjøtt.

Solsikke

Solsikke

Solsikke er sommerens ubestridte hovedperson, og det kan det også være på kjøkkenet. Ha en smak litt bitter, så det anbefales å dampe før servering.

Geranium

Geranium

Alle varianter av geranium har spiselige blomster. Smaken varierer avhengig av type: kan være fruktig eller ganske søt. Du kan bruke dem til å lage desserter, salater, kaker, drinker eller som pynt.

Valmue

Valmue

Valmuen er en rød blomst og Glatt smak som brukes til å smake på kaker, brød og salater.

Begonia semperflorens

Begonia

Blomstene til denne vakre planten har en veldig søt smak. Dermed konsumeres de med fruktsalat eller brukes som pynt.

Gresskar

Gresskar

Fra søt smak, blir blomstene til denne planten fortært sammen med supper eller i retter fra meksikansk mat.

Dianthus

Dianthus

Blomstene i denne slekten varierer etter farge og etter smak. TILNoen har en smak som minner mer om pepper, mens andre ligner på krydder. De går bra i salater, eller som pynt.

Krysantemum

Krysantemum

Krysantemum kan være gule, hvite, røde og oransje avhengig av arten. De har en bitter smak, så de brukes i salater, sauser eller vinaigretter.

Gladiolus

Gladiolus

Gladiolus er en pæreformet plante som blomstrer om våren-sommeren. Ha en søt smak, og kan brukes til å følge med salater.

Lavendel

Lavendel

Blomstene har en veldig karakteristisk lilla farge. Smaken er noe krydret, og brukes ofte til å smake salater eller kremer, eller som pynt.

rose

Rosebush

Dette er en busk som blomstrer store deler av året, slik at du kan nyte den utsøkte søt smak i mange måneder. Bruk kronbladene til å lage kaker, iskrem, syltetøy, urtete, sauser … vel, det du liker best. De går med alt!

Tenkte

Tenkte

Stemorsblomster blomstrer på sen vinter og tidlig på våren. De har hvite, gule eller lilla blomster, hvis smak varierer fra søt til bittersøt. De brukes til salater.

Hvordan få den beste smaken av spiselige blomster

Spiselig blomstervanning

For å få blomster til å være veldig smakfulle, må vi ta hensyn til at planter de må være godt ivaretatt. En god gjødselkalender og en ideell vanningsfrekvens vil være nøklene til å tilberede deilige retter.

Sende

Ettersom de skal være planter bestemt for konsum, vil vi velge å betale dem med naturlig gjødsel. I barnehagene finner du orm humus, guano og til og med mulch, som gir plantene dine alle næringsstoffene de trenger for å vokse og har et stort antall sunne blomster.

Vi vil gjødsle gjennom hele vekstsesongen, det vil si om våren og sommeren, en gang i måneden hvis det er pulver, eller hver 15. dag hvis det er flytende. Når det gjelder guano, vil vi følge anbefalingene som er angitt på beholderen, da det er den eneste naturlige gjødsel som i overkant kan forårsake betydelig skade på planten.

Irrigasjon

Det er ikke alltid lett å kontrollere vanning. Faktisk kan jeg fortelle deg at jeg har tatt vare på planter siden 2006, og jeg er fortsatt i tvil om når jeg skal vanne. Heldigvis er det flere ting vi kan gjøre for sjekk underlagets fuktighet, og de er:

  • Sett en tynn trepinne i bunnen: Hvis vi ser at den har veldig lite jord festet når vi fjerner den, er det fordi den er veldig tørr og derfor er det nødvendig å vanne.
  • Ta potten en gang vannet og igjen etter noen dager: På denne måten kan vi få en mer eller mindre klar ide om hvor mye den veier i hver situasjon, noe som vil være til stor hjelp å vite når man skal vanne.

plassering

Blomsterplanter trenger å være i direkte sollys slik at de kan åpnes helt. Derfor er det viktig at du setter dem i et område der de mottar lyset fra stjernekongen, hvis mulig, gjennom dagen.

Anbefalinger for kjøp

Det er viktig at du sørger for at plantene du skal kjøpe ikke har blitt behandlet med kjemikalier, ellers du må vente i minst en måned slik at planten er ren. Av denne grunn, hvis du vil være sikker på at du ikke trenger å ta noen risiko, anbefales det sterkt å skaffe frøene og dyrke blomstene våre selv.

Hvordan tilberede spiselige blomster?

Dianthus barbatus

Hver gang vi vil smake på noen av disse fargerike matvarene, er det ikke noe bedre enn å høste dem selv fra hagen eller terrassen. For å gjøre dette vil vi vente på at duggdråpene tørker, selv om de også kan tas midt på morgenen. Jeg anbefaler deg å ikke ta dem senere enn klokka 12, siden da vil smaken ha blitt redusert.

Når du har dem, fjern stammen og pistilene, rengjør dem grundig med vann og til slutt legg dem på absorberende papir til de har tørket, og da kan du begynne å tilberede oppvasken.

Visste du at det eksisterte spiselige blomster?