Skip to content

Stek dine egne solsikkefrø

22 de februar de 2021
  • Barn elsker å høste frø fra solsikkehoder. Foto av bixentro under Creative Commons Attribution License 2.0.
  • De større solsikkene lager vanligvis frø av beste størrelse for steking. Foto av DMswart under Creative Commons Attribution License 2.0.

Jeg dyrker solsikker i hagen min for skjønnhet, gunstige insekter og dyreliv. Bonusen er at jeg kan høste solsikkehodene for meg selv og steke frøene. Dette er et annet prosjekt som barna dine enkelt kan delta i. Faktisk er det et flott prosjekt for barnegrupper og klubber som 4H, speidere, eller etter skoleprogrammer. Selv om alle solsikker er vakre og tiltrekker seg dyreliv, er det vanligvis de beste solsikkehodene som er produsert av større solsikker som Giant Grey Stripe, Sunzilla og Mammoth.

Lær mer om solsikkevarianter og hvordan du kan dyrke dem i FineGardening.coms Plantguide …
Helianthus annuus og cvs.
Helianthus annuus og cvs.
Helianthus angustifolius
Helianthus angustifolius
Helianthus debilis
Helianthus debilis
Helianthus grosse-serratus
Helianthus grosse-serratus

Etter at du har kuttet blomsterhodene av stilken, la hodene tørke til forsiden av hodene blir sprøbrune og baksiden av hodene er gulaktig. På dette tidspunktet kan du legge dem flate på et dekket bord og la barna gni forsiden av solsikkehodene. Frøene spretter lett ut, og små barn vil bli ganske underholdt.

Etter at frøene er ute av blomsterhodene, går du forsiktig gjennom frøbunken og plukker ut uønskede biter av stilk osv. For saltede frø i skallet, trenger du en bolle eller en annen beholder med et par liter vann. . Tilsett ca 1/3 – 1/2 kopp bordsalt i vannet, tilsett solsikkefrøene, og la dem trekke i saltvannet over natten. En annen måte å få saltet på skallene er å legge saltvannet og frøene i en gryte og la det surre i 2 timer på komfyren. Hvis du helst vil ha usaltede frø, hopper du over hele denne delen og går rett til steking.

Dagen etter, tøm saltvannet fra frøene og tørk dem lett med et papirhåndkle. Forvarm ovnen til 300 grader. * Fordel frøene dine på et stort kakeark og la dem steke i 30-40 minutter i ovnen. Du kan røre dem rundt etter omtrent 20 minutter, hvis du vil. Du vil se etter at frøene blir litt brune og ser skarpe ut – eller du kan trekke dem ut når de bare ser tørre ut.

Noen ganger vil du se en liten sprekk på skallene mens de steker. Det ferdige produktet er en individuell ting, og det kan være lurt å eksperimentere med noen få batcher til du får dem til å lage mat slik du liker å spise dem. På dette tidspunktet trekker du dem ut av ovnen og lar dem avkjøles. Du kan tilsette litt mer salt på denne tiden, eller noen tilfører litt smeltet smør over toppen av frøene etter at de kommer ut av ovnen. Jeg har ikke prøvd smørideen, men jeg er vanligvis oppe for noe med tilsatt smør – så det høres riktig ut for meg. For å opprettholde solsikkefrø, må du oppbevare dem i en tett krukke eller beholder når de er avkjølt.

Her er litt bonusinformasjon for deg. Når jeg spiser solsikkefrø er det vanligvis foran TV-en om kvelden; og det er i timevis. Alvor. Vi må alltid suge opp milliarder av små skjell når jeg er ferdig. Uansett, på grunn av alt saltet jeg får i meg, noen ganger våkner jeg med kramper i leggene. Jeg nevnte dette en gang for mannen ekstraordinær som fortsatte med å fortelle meg om en fascinerende ting som kalles «natrium / kaliumkanalen». Jeg har ingen anelse om hvordan det hele fungerer, men jisten er at natrium (salt) rider over kalium og det er derfor du får kramper. Jeg trenger sannsynligvis ikke å fortelle deg hvor mye salt jeg tar inn de nettene.

Jeg er ikke lege, og jeg spiller ikke en gang på TV, men svaret er bananer. Jeg spiser en banan etter å ha spist frøene, og jeg har aldri hatt enda en krampe i bena etter det om natten. Ikke at du noen gang ville spist den enorme haugen med frø som jeg gjør, men hei – bare litt visdom fra meg til deg.

* Bare voksne skal håndtere frøene rundt ovnen.

Som solsikker? Sjekk ut barna kan lage fuglefôrere av solsikkehoder og dyrke et solsikkehus for barn.

Flere blomster å dyrke …