Skip to content

Strelitzia reginae

11 de juni de 2021

De Strelitzia reginae eller paradisfuglen er en av de mest populære urteaktige plantene i verden, spesielt i hager og terrasser i et varmt og tropisk klima. De nysgjerrige blomstene er veldig prangende, så vel som den er lett å dyrke og vedlikeholde. Hvis vi legger til at det kan være både i solen og i halvskygge, kan vi få en ide om hvor fantastisk det er.

Men siden du kan være i tvil om hvordan du skal ta vare på det, i denne spesielle artikkelen finner du mye informasjon om henne: egenskaper, pleie og mer.

Opprinnelse og egenskaper

Utsikt over Strelitzia reginae-anlegget

Hovedpersonen vår det er en urteaktig og rhizomatøs plante opprinnelig fra Sør-Afrika med vitenskapelig navn Strelitzia reginae, selv om det populært er kjent som paradisfugl eller fuglblomst. Vokser til en maksimal høyde på 2 meter, selv om det normale er at den holder seg på 1,5 meter, og en diameter på 1,8 meter. Bladene er alternative, festede og distale.

Blomstene er hermafrodittiske, asymmetrisk og vises i grupper beskyttet av store skiver, som er flere laterale. Frukten er en kapsel som har 3 ventiler, der vi finner harde, mørkfargede frø.

Hva bryr de seg om?

Strelitzia reginae, en veldig nysgjerrig blomstrende plante

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

plassering

De Strelitzia reginae det er en plante som må være i et område der den mottar minst tre eller fire timer med intenst lys, ideelt sett å være i full sol hele dagen. Innendørs går det vanligvis ikke bra av denne grunn, men hvis vi har en innvendig uteplass eller et rom der mye naturlig lys kommer inn, vil det sannsynligvis vokse riktig.

Land

Å kunne være både i en gryte og i hagen, jorden vil være annerledes:

  • Blomsterpotte: substratet kan være universelt, men hvis vi blander det med 30% perlit, vil vi gjøre prøvene bedre. Vi kan få det første og det andre.
  • Verft: kan vokse i fruktbar jord, med god drenering. I tilfelle vi har en veldig komprimert jord og / eller næringsstoffer, vil vi lage et plantehull på ca 50 cm x 50 cm (hvis det er større, jo bedre), og vi vil fylle det med universal dyrkingsunderlag blandet med 30% perlit.

Irrigasjon

Hyppigheten av vanning vil variere sterkt avhengig av klimaet i vårt område, årstiden vi er og stedet. Og for eksempel vil en Strelitzia reginae som er i en gryte i halvskygge på Mallorca om sommeren ikke trenge det samme vannet som en annen som er i halvskyggen i en hage i Sevilla i løpet av samme sesong.

Derfor er det første vi må huske på at du i løpet av de varmere månedene må vanne oftere, siden vannet fordamper raskere, og resten av året mindre av motsatt grunn. Så det mest tilrådelige er å alltid kontrollere fuktigheten i jorden før vanning, siden det er den eneste måten å unngå problemer. Nå hvordan gjør du det?

  • Vi vil bruke en digital fuktighetsmåler: når den blir introdusert, vil den umiddelbart fortelle oss hvor våt jorden som har kommet i kontakt med den er.
  • Grav ca 10 cm i nærheten av planten: hvis vi på den dybden ser og merker at den er kjølig og fuktig, vil vi ikke vanne.
  • Innfør en tynn trepinne: Hvis vi ser den ut som praktisk ren når vi tar den ut, kan vi vanne.

I tvilstilfelle vil vi vente et par dager mer: Å gjenvinne en tørr plante er mye lettere enn å gjenopplive en som er overvannet.

Abonnent

Det anbefales sterkt å betale det en gang i måneden, fra vår til sommer. Til dette kan vi bruke økologisk gjødsel, som guano eller planteetende gjødsel. Hvis det er i en gryte, må du selvfølgelig bruke flytende gjødsel slik at dreneringen fortsetter å være god.

Multiplikasjon

Strelitzia reginae frø er tøffe

Det multipliserer ved frø eller deling om våren. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Frø

  1. Det første vi skal gjøre er å plassere dem i et glass med vann ved en mild temperatur i en dag, og deretter i et annet glass med veldig varmt vann (50-55ºC) i 30 minutter.
  2. Så lar vi dem tørke.
  3. Deretter fyller vi en gryte på ca. 10,5 cm i diameter med universelt voksende substrat blandet med 30% perlit og vann.
  4. Så legger vi maksimalt tre frø på overflaten og dekker dem med et tynt lag med underlag.
  5. Til slutt vanner vi igjen, denne gangen med en sprøyte, og plasserer potten utenfor, i halvskygge.

A) Ja, vil spire om 1-2 måneder, og vil produsere sine første blomster i en alder av 4 år.

Inndeling

De Strelitzia reginae har mye tendens til å ta ut scions. Disse kan skilles fra moderplanten når de har nådd en lett manipulerbar størrelse. Deretter blir basen av dem impregnert med hjemmelagde rotmidler, og de plantes i individuelle potter med sterilisert sand.

Plager og sykdommer

Det kan bli påvirket av melkeboller som kan elimineres med hjemmemedisiner eller med et anti-melkebug insektmiddel. Du kan også bli smittet av sopp hvis overvannet; spesielt av Fusarium moniliforme, som forårsaker rotrot.

Rustikk

Paradisfuglen er veldig slående

Ideelt sett bør den ikke synke under 0 grader, men hvis den er på et beskyttet sted, kan den tåle svake og sporadiske frost på opptil -2 ° C uten problemer.

Hva syntes du om denne planten?