Skip to content

Sunn skepsis for en sunn hage – Vinn et gratis eksemplar av den informerte gartneren!

15 de april de 2021

Linda Chalker-ScottLegg ut din egen hagemyte for å få sjansen til å vinne et eksemplar av The Informed Gardener. Se detaljene og fristen på slutten av denne historien.Linda Chalker-Scotts The Informed Gardener Blooms Again ble utgitt i 2010.Linda Chalker-ScottLegg ut din egen hagemyte for å få sjansen til å vinne et eksemplar av The Informed Gardener. Se detaljene og fristen på slutten av denne historien.Linda Chalker-Scotts The Informed Gardener Blooms Again ble utgitt i 2010.«Hvorfor, ja, jeg har en tilståelse på kontoret mitt,» svarte Dr. Linda Chalker-Scott. Jeg ringte henne for å søke absolutt for mine gartneriske overtredelser.

«Den har paisley-gardiner,» fortsatte hun.

Jeg har nettopp lest behandlingen hennes, The Informed Gardener (University of Washington Press, 2008). I denne autoritativt skrevne, sårt tiltrengte dosen vitenskap og skepsis, avslører Chalker-Scott sannheten bak mange av de høyt holdte mytene rundt hagearbeid og produkter.

Jeg var bekymret: Ville hun tilgi mange år med å gi kundene råd om å “kaste litt benmel i påfyllingen. Hjelper røttene i gang ”? Hva med å fortelle kundene å beskjære transplantasjoner «for å holde røttene og løvet i balanse»?

Hogwash! Det var tydelig at jeg var skyldig i ubevisst å ha ført det som en av Chalker-Scotts kolleger kaller «trosbasert hagebruk.»

Linda Chalker-Scott

Fine Gardening medvirkende redaktør Linda Chalker Scott

Chalker-Scott la seg ikke ut til å være matador, helvete for å hage hagearbeidets hellige kyr. Hennes første to grader satte henne på en jevn kurs mot en karriere innen marinbiologi. På 1980-tallet bestemte hun seg i stedet for å jage sin lidenskap for hagearbeid, og fullførte doktorgraden i ornamental hagebruk ved Oregon State University, med fokus på stressene som påvirker landskapsplanter i urbane miljøer.

Den informerte gartneren begynte som en serie kolonner skrevet for fagpersoner i hagebruk, bare ett av Chalker-Scotts ansvar som Extension Urban Horticulturist ved Puyallup Research and Extension Center, Washington State University. Artiklene ble til slutt publisert online, og tiltrukket interesserte gartnere utenfor staten. Det neste logiske trinnet var The Informed Gardener, fulgt i 2010 av The Informed Gardener Blooms Again.

Jeg visste at jeg måtte ha denne boken i det øyeblikket jeg sprengte omslaget, strøk til innholdsfortegnelsen og så på listen over myter. Plukket ned på teppet til den lokalt eide uavhengige bokhandelen min (ok, du dro den ut av meg – det er Chaucer’s Books i Santa Barbara, og jeg vil gifte meg med dem.) delikat botanisk illustrasjon som pryder omslaget.

Kjernen i denne boken er Chalker-Scotts dyptliggende tro på å ta en bærekraftig tilnærming til hager med lite innvirkning; at hagearbeid ikke er en motstandskonkurranse, kun vunnet av væpnet kamp med masseødeleggelsesvåpen. Blant de 44 artiklene og sidefeltene, slo mer enn noen få min samvittighet og minnet mine uskyldige, underinformerte år i barnehagesalg. Andre artikler var et klapp på hodet: Jeg vet virkelig noe om planter og hager. Hver artikkel følger det samme strålende enkle formatet: Myten, virkeligheten, bunnlinjen og referanser, og siterer den fagfellevurderte forskningen som støtter forfatterens konklusjoner. Noen få stand-outs:

  • Myten om organisk overlegenhet – Det viser seg at plantene ikke bryr seg mindre om nitrogenet deres kommer fra en kjemisk fabrikk eller sørenden av en nordbundet Holstein. Det viktige er at uansett opprinnelse, kan ethvert hagetilskudd forårsake miljøskader, og vi må være forsiktige med hensyn til bruken.

  • Myten om skjøre røtter – En av hovedårsakene til at trær og busker ikke trives, er skjulte dødelige rotfeil, som Chalker-Scott anbefaler å bli kvitt det meste av jorden rundt røttene (bruk den som mulch!), Og korrigere et rotsystem ved beskjæring, før planting. Ingen skyld for meg på denne. Min tidlige trening i bonsai gjorde meg til en nådeløs rotfjerner.

  • Myten om innfødt planteoverlegenhet – Kapittelet maler en hellig ku til pølse. Å være ”innfødt” i en region er ikke bare et spørsmål om postnummeret du deler; det handler om vekstforholdene som gjør noen planter i urbane omgivelser mer vellykkede enn andre. Som forfatteren konkluderer med, bør «Nettstedshensyn alltid diktere plantevalg.»

Andre mytologiske forestillinger inkluderer behovet for dreneringsmaterialer i containere (tvert imot), «nødvendigheten» av jordjusteringer (spar penger), fordelene med papirbasert arkmaling (jeg foreslo dette til en klient en uke før du fant bok), og en rekke “mirakler i en pose / flaske / eske” (ingen omtale av aluminiumsfoliepyramidahatter).

Gitt hennes mindre enn glødende vurderinger av mange produkter vi møter på hyller i hagesenter og i magasinannonser, er det overraskende at Chalker-Scott bare har blitt truet med en produsents søksmål. «Jeg viste dem vitenskapen,» sier hun, «og de gikk bort.»

«Min intensjon er ikke å peke med fingrene, men å øke bevisstheten om en rekke misforståelser om forvaltningen av landskap dominert av treaktige planter, trær og busker.»

Linda er en realist, som det fremgår av Roundup trygt lagret i garasjen hennes. «Jeg bruker den sjelden, og jeg bruker den riktig,» sier hun, og nylig brukte den i kampen mot naboens løpebambus. Hennes vitenskapelige tilnærming fortalte henne at fornuftig bruk av et kjemisk herbicid ville ha mindre langsiktig innvirkning på hagen, siden «sprøyting er lettere for jordstrukturen enn å rive opp planter, skade jordhelling og forstyrre helsen til jordorganismer som gagner hagen. ”

Jeg kommer ikke til å besøke den paisley-gardinerte messen på Linda Chalker-Scotts kontor. Etter å ha lest dette må-ha-tilskuddet til hagearbeidsbiblioteket mitt, er jeg optimistisk om at jeg har gjort mer godt enn skade, og jeg vil ikke tilbringe evigheten i Gardener’s Inferno – det stedet der beskjærerne dine er kjedelige, rosene dine har alltid mugg , og naboens motorsag sjokkerer deg fra drømmeland hver morgen klokka fire.

Et par avskjedsperler fra Linda: «Ikke forvent for mye for tidlig – øyeblikkelig tilfredsstillelse kan føre til øyeblikkelig død.» Og «En plante er en levende organisme, så gjør det riktig, ellers holder det seg ikke.»

Del din egen myte for å få sjansen til å vinne et eksemplar av The Informed Gardener

For å gå inn på tegningen, registrer deg for dette nettstedet (eller logg inn, hvis du allerede er medlem) og legg inn en kommentar som delte en hagemyte du til slutt fant ikke var sant. Hva var kilden til opplysningen din?

En heldig vinner vil motta en kopi av denne boka. Kommentaren din må legges ut innen midnatt (EDT), onsdag 31. august. Vinneren vil bli kunngjort i min første blogg i september.

Den informerte gartneren