Skip to content

Surfinia eller Petunia?

26 de juni de 2021

Petunier og Surfinias er to planter som kan være helt forvirret. Begge plantene er de samme, siden den ene er en hybrid av den andre. Begge er preget av å ha en rik blomstring, fra vår til høst. I tillegg er bladene grønne, små, litt klissete og hårete.

Vi kan finne blomster av alle farger, fra dyp rød til lys hvit eller en kombinasjon av begge. Disse blomstene har en blusset form og gir en rik aroma. Det er den mest attraktive av planten, fordi den har så mange blomster at de praktisk talt dekker bladene. På grunn av dette må de visne blomstene elimineres slik at nye dukker opp.

Petunia og Surfinia, de er ikke helt like, men ved første øyekast ja. Surfinia er en hybrid av Petunia. Derfor har Surfinias sterile stammer og gir ikke frø, men kan multipliseres med stiklinger. Imidlertid gir Petunia frø, dette er den beste reproduksjonsformen.

Ved siden av Surfinia Det produserer vanligvis mange flere blomster enn petuniaer, selv om de pleier å være noe mindre. Selv Surfinias er kjent som «Hanging Petunias» fordi de har en tendens til å falle over gryten der de plantes hengende. Petuniaer er noe mer skumle, men de kan også henge.

Begge plantene står sola direkte, men krever mye irrigasjon, selv om det må tas i betraktning at blomstene ikke skal være våte, siden de ødelegges. De kan også bære forkjølelsen godt og kan vare fra ett år til det neste, selv om det ikke er praktisk, da gamle planter blomstrer verre. Det er best å samle frøene til petuniene og så dem året etter.

Personlig er Surfinias bedre fordi de er vakrere når det gjelder puttering balkongerPetuniaer er imidlertid billigere, og hvis du samler frøene, trenger du ikke kjøpe dem igjen.

Mer informasjon – Voks hengende planter.

Kilde – Infojardin.com