Skip to content

Svart perle chili (Capsicum annuum)

6 de juni de 2021

Liker du chilipepper? Sannheten er at de er veldig enkle å dyrke planter, så mye at de kan oppbevares i potter uten problemer, siden de tilpasser seg veldig bra. De fleste varianter plantes utelukkende for frukten, men The Black Pearl er så vakker at den fortjener å ha en plass i hagen eller på balkongen.

Det vokser ikke mye, men hvis du tror det er nødvendig, kan du beskjære det hvis du tror det er nødvendig. Neste vil vi fortelle deg alt om denne vakre planten.

Opprinnelse og egenskaper til Perla Negra chili

Den svarte perlechilien er dekorativ

Det er en cultivar av Capsicum annuum, preget av å ha svarte blader og frukt. Det er så pent at All-Americas Selections ga det en pris for sin skjønnhet i 2006. Det ble utviklet av forskerne Rob Griesbach og John Stommer fra Plant Laboratory of the Agricultural Research Service of the Arboretum Floral and Plant Research Unit. Nursery.

Den kan nå en maksimal høyde på 60-80 centimeter, med mer eller mindre forgrenede stammer som hele, enkle blader spirer ut, skarpe og med ganske markerte hovedårer. Den produserer lilla blomster om våren-sommeren. Fruktene, det vil si chilipepper, har en avrundet form, og kan bli rødbrun når de er ferdig modne.

Det er spiselig?

Ja sikkert. Ikke la deg lure: bortsett fra å være en vakker plante, kan fruktene konsumeres på samme måte som du spiser hvilken som helst chili. Men ja, det må du huske på smaken er krydret: Så snart du tar bittet, kan du oppleve en syrlig smak, selv om det til en viss grad er behagelig, men litt etter litt intensiveres det.

Og det er at den har sine 10.000 til 30.000 Scoville varmeenheter. Scoville-skalaen er den som måler hvor sure paprikaene er. For eksempel har bananpepperen en mild smak, siden den bare har mellom 100 og 500 Scoville-enheter, men derimot har Dragon’s Breath mellom 1 900 500 og 2 480 000, noe som betyr at den som tør å bite, kan føle at ild har kommet inn i din munn.

The Black Pearl holder seg i lav-medium posisjoner, så det er relativt ufarlig. (Men hvis du har en sensitiv smak, anbefaler vi ikke å konsumere den, og ikke mindre å gjøre galskapen ved å spise en hel frukt på en gang).

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hvis du vil ha en kopi av Perla Negra, anbefaler vi at du tar vare på den som følger:

plassering

Det er en plante som kan være både i full sol og i halvskyggeså den vil vokse like bra på utsatte steder, for eksempel under grenene til større trær 😉.

Land

  • Blomsterpotte: bruk et underlag rikt på organisk materiale, lett og som muliggjør rask vanndrenering, som dette de selger.
  • Verft: den må være fruktbar, løs og også, den må ha god drenering.

Irrigasjon

Perla Negra er en dekorativ chili

Vanning må være hyppig om sommeren og moderat resten av året. Frekvensen vil bestemmes av værforholdene fremfor alt: på steder der det regner lite og / eller det er veldig høye temperaturer, vil det være nødvendig å vanne oftere enn på de der det regner ofte og / eller temperaturene er milde.

Vanligvis kan vanning av Black Pearl 3-4 ganger i uken i sommersesongen og 2-3 ganger ukentlig resten være tilstrekkelig.

Abonnent

Anbefales på det sterkeste å betale gjennom hele sesongen med gjødsel som guano (til salgs), som er organisk og veldig raskt effektivt. Bruk flytende gjødsel hvis du har den i en gryte, slik at overflødig vanningsvann kan komme ut uten problemer.

Multiplikasjon

Den multipliserer med frø om våren, følger denne trinnvis:

  1. Fyll først et frøbed (vi anbefaler å bruke frøplantebrett eller potter med dreneringshull, men melk- og yoghurtbeholdere vil også fungere så lenge noen hull ble laget i underlaget) med fruktbart underlag, som for eksempel en urbane hage (på salg ).
  2. Vann så samvittighetsfullt.
  3. Sett nå maksimalt 2-3 frø i hver stikkontakt eller gryte. Du kan benytte anledningen til å legge litt pulverisert svovel på dem, for å forhindre soppinfeksjoner.
  4. Dekk dem deretter med et tynt lag med underlag.
  5. Til slutt vanner du litt igjen og legger såbedet ute, i halvskygge eller i full sol.

På denne måten vil de spire snart, i løpet av 4-7 dager.

Planting eller transplantasjonstid

vår, når frosten har gått.

Rustikk

Perla Negra chili og paprika generelt, de er planter som er veldig følsomme for kulde så de dyrkes som ettårige.

Hvor får man kjøpt?

Det er selvfølgelig ikke lett å finne. Sikkert i planteskoler spesialisert på hagebruk vet de det, men hvis du virkelig vil kjøpe det, Du kan klikke her for å få frø til en god pris:

Hva syntes du om denne planten? Har du hørt om henne? Hvis du tør å kjøpe frø, håper vi du liker å dyrke dem mye 🙂.