Skip to content

Svarte roser, eksisterer de naturlig?

19 de juni de 2021

De svarte roser de er noen av de mest slående blomstene i verden. Fargen svart har alltid vært assosiert med død, negativ, tristhet og sorg, så det faktum at en levende plante kan produsere blomster i en så mørk farge er noe utrolig, siden Life kommer sammen med Døden.

Det er nettopp dette mysteriet som gjør svarte roser til svært etterspurte blomster. Men, Finnes de virkelig i naturen, eller er de menneskers arbeid?

Halfeti-roser, de eneste naturlige svarte rosene som finnes

Bilde - Dailysabah.com

Selv om mange barnehager eller blomsterbutikker prøver å fargelegge rosenblomster ved hjelp av fargestoffer, er det faktisk noe som ikke burde være nødvendig. I den lille landsbyen Halfeti, sør i Tyrkia, bor Halfeti-rosene, som er helt svarte. Dette er fordi jorda har veldig spesielle forhold: den har høy tetthet og inneholder også vannløselige pigmenter som kalles anthocyaniner, som reagerer på pH.

Anthocyaniner er ansvarlige for den mørke fargen på kjente frukter som bringebær eller blåbær. Og også av de dyrebare rosene. Men hvis de allerede er veldig nysgjerrige, vil de være enda mer nysgjerrige når jeg forteller deg det de blir bare svarte om sommeren. Resten av året har de en mørkerød farge, som også er veldig vakker, men uten tvil har det ingenting med svart å gjøre som så mange mennesker rundt om i verden liker så godt.

Det eneste problemet er at disse rosebuskene de er veldig vanskelige å finne til salgs; selv frøene er ekstremt sjeldne å se. Dessuten vil tyrkerne ikke vite mye om dem, for for dem, som for en stor del av menneskene som bor på planeten, symboliserer fargen svart døden og ankomsten av dårlige nyheter. Så hvordan har du sorte roser?

Å få kunstige sorte roser

Siden det er praktisk talt umulig å få naturlige svarte roser, er det best at vi lager dem selv hjemme. For å gjøre dette trenger vi en rosebusk som har røde blomster (jo mørkere den er, jo bedre), en plastbeholder, vann og svart matfarging. Når vi har fått det du må følge dette trinn for trinn:

 1. Det første vi må gjøre er å plassere rosenbusken på et halvt skyggelagt sted, i et hjørne der den ikke får direkte sollys gjennom dagen.
 2. Nå tar vi en beholder, vi legger til fem kopper vann og en stor skje med svart matfarging.
 3. Etterpå vil vi vanne med denne løsningen annenhver uke. Vi vil gjenta så mange ganger som nødvendig.
 4. Til slutt, etter en måned, vil vi se hvordan blomstene begynner å få en svartaktig tone nesten som om de var naturlige. Etter en måned til vil de være helt svarte, og vi kan plante rosebuskene i hagen eller gi til den vi vil.

Rosa Black Baccara, ikke svart … men nesten, og lett å finne!

Rosa svart baccara

Det er sant at det ikke er svart, men når det ikke er noe brød … er det gode kaker, ikke sant? 🙂 Seriøst er Black Baccara rose en type rose som kan du enkelt finne i alle barnehager eller hagebutikker. Dessuten, hvis det skjer at de ikke har det, kan du alltid bestille det, og om noen få dager vil de ha det. Det er veldig bra å få, og krever nesten ingen spesiell pleie.

Hvis du tør å skaffe deg en, her er din pleieguide slik at det vil gi deg en stor mengde nesten svarte roser:

plassering

Plasser Black Baccara-rosen utenfor, i et område der den får direkte sollys, hvis mulig hele dagen. I tilfelle du ikke har det, kan du også legge det i halvskygge, men det er viktig at det har mer lys enn skygge.

Irrigasjon

Irrigasjon det må være hyppig, mest om sommeren. I løpet av de varme månedene av året må det vannes annenhver dag, og hvis det er et spesielt varmt klima (35 ° C eller mer), kan det være nødvendig å vanne det daglig. Resten av året vil det være nok å vanne hver 3-4 dag.

Abonnent

Gjennom hele vekstsesongen, dvs. vår, sommer og til og med høst hvis været er mildt, Det må betales med spesifikk gjødsel for rosenbusker som du finner i barnehager, eller med flytende organisk gjødsel som kan være guano. Instruksjonene angitt på emballasjen må følges for å unngå problemer.

Beskjæring

Beskjæringssaks

Som alle rosebuskene, blomsterstilker må fjernes når de tørker slik at den produserer nye, og om høsten eller på slutten av vinteren må alle stilkene trimmes mellom 5 og 10 cm for å få den til å kringkaste igjen.

Transplantasjon

Enten du vil flytte den til en større pott eller plante i hagen, du må gjøre det om våren, før den gjenopptar veksten.

Jord eller underlag

Ikke krevende, men hvis den er pottet, foretrekker den underlag som har god drenering, for eksempel svart torv blandet med perlit i like store deler.

Problemer du måtte ha

De viktigste problemene du kan ha er:

 • Bomullsmeldyr: de er hvite parasitter på bare 0,5 cm lange som lever av plantesaften. De holder seg til stilkene og kan bli veldig svake. Heldigvis, sett med det blotte øye, kan de fjernes med en vattpinne fra ørene dyppet i apoteket og gni alkohol.
 • Bladlus: de er veldig små parasitter, mindre enn 0,5 cm lange, brune eller grønne i fargen som legger seg i blomsterknoppene og i selve blomstene, som svekkes. Behandlingen består i å bekjempe dem med et insektmiddel der aktiv ingrediens er Chlorpyrifos.

Multiplikasjon

Du kan ha nye eksemplarer hvis multipliser planten med stikklinger på sen vinter (mot februar måned på den nordlige halvkule). Du må bare følge dette trinn for trinn:

 1. Skjær noen stilker som er ca 15 cm lange.
 2. Fukt basen med vann, og impregner disse med pulverformede rotningshormoner.
 3. Plante stiklingene i individuelle potter med sandunderlag.
 4. Sett dem utenfor, i halvskygge.
 5. Vann.

Om to eller tre uker vil de rote 🙂.

Svarte roser

Kos deg med de svarte rosene dine!