Skip to content

Syklamen når rustikk og skjønnhet kommer sammen

25 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om cyklamen, en pæreplante veldig populær i mange hjem for sin høye prydverdi og motstand mot … praktisk talt alt! Utvilsomt, er et utmerket alternativ for de som kommer inn i planteverdenen, eller for de som leter etter en liten plante for å dekorere vinduene i huset eller balkongen.

Syklamen tilpasser seg alt. Den kan leve både i halvskygge og i full sol, i tillegg til å være motstandsdyktig mot lys frost. Deretter vil vi gi deg en rekke tips for pleie.

Cyclamen blomster

Cyclamen er en tuberkuløs plante, det vil si at bladene kommer ut fra en knoll som alltid er under jorden (eller inne i potten). Det er mer enn 23 anerkjente arter, som finnes i hele Middelhavet: Balearene, Nord-Egypt, Hellas, etc.

Blomstens farge varierer avhengig av sorten. De kan være røde, rosa, hvite … De er veldig nysgjerrige, siden det ser ut til at de er lukket. I noen er de mer åpne enn i andre, men generelt har de en tendens til å være litt lukket. De har et delikat utseende, veldig vakkert, med en myk berøring.

Cyclamen_ Blomster

I hagearbeid brukes den til å dekorere balkonger, vinduer, uteplasser, bord … eller hager som vist på bildet ovenfor. Vil du ha noe slikt i det grønne hjørnet ditt? Du kan gjøre det enkelt ved å plante i grupper av blomsterplanter av den fargen du liker best, eller lage et flerfarget blomsterbed ved å plante prøver i forskjellige farger. Eller hvis du ikke har en hage, vil de i en planter eller potte også se bra ut.

Vedlikeholdet av disse plantene er veldig lavt. Det er nødvendig å vanne dem omtrent to ganger i uken om sommeren, og resten av året vil det være nok med en gang, og bruk et fortrinnsvis porøst, løst underlag som ikke har en tendens til å komprimere. Så du kan ha cyklamen sunn og sterk som den første dagen.