Skip to content

Symptomer på manglende eller overskytende vanning

23 de juni de 2021

Jeg er vanning mye potteplantene mine? Før de trengte mer vann, men nå med kulden og stagnasjonen i utviklingen, er deres behov lavere, noen opprettholder til og med fuktigheten i underlaget i flere uker, skal jeg vanne dem? Hva om jeg skjer? Hva er symptomer på overvanning? Og mangelen?

Vanning er en av nøklene til suksessen til vår blomsterpotte og fra hagen vår i potter. I tidligere innlegg fortalte jeg deg om anbefalingene for vanning og de forskjellige metodene for pottegrønnsaker, i dag vil vi se symptom som viser planten når vanning ikke er tilstrekkelig.

Mangel på vann

  • Bladene er kjedelige, kjedelige i fargen.
  • Spissene eller kantene tørkes.
  • De krøller seg.
  • De guler.
  • De faller av eller blir slappe.
  • De avbryter blomstene.

Overskudd av vann:

  • Først blir bladene gule.
  • Deretter faller de av.
  • Stammeråte kan observeres.

Overflødig vann er en av de viktigste dødsårsakene til potteplantene våre, spesielt rotting av røttene.

Selv om det ikke er noen universelle oppskrifter for vanning, er det noen anbefalinger som kan være veiledende for det. Du har dem i denne lenken.

Substratfuktighet er betydelig. Hvis jorden er fuktig (ikke våt), er det bedre å ikke vanne.

Husk også at plastgryter holder fuktighet lenger enn leire.

Gjenopprett anlegget

Hvis en plante begynner å vise seg symptomer på overvanning, kontroller først at dreneringshullet til gryten ikke er tett. Hvis det er det, må du rense det og ikke vanne i noen dager. Hvis du ikke lett kan rense den, fjern rotkulen fra potten, og forbedr dreneringen ved å legge grus, keramiske biter, steiner … i bunnen av potten. Deretter returnerer rotkulen til sin plass. Ikke vann i noen dager.

Hvis den ikke er tett og allerede har mistet deler av bladene, kan du prøve å gjenopprette anlegget Fjern rotkulen forsiktig fra gryten, pakk den inn i flere lag absorberende kjøkkenpapir, og la den være slik i 24 timer. Hvis bladene blir fuktige, legg til nye. Deretter returnerer du planten til potten og ikke vanner den i flere dager.

Hvis det viser seg mangelsymptomer, vanne den med en gang. Hvis underlaget er tørt eller har krympet, senk potten halvveis opp i en større beholder med vann og la den fuktes i 30 minutter.

Hvis du vil lage et automatisk vanningsanlegg for å unngå problemer med overflødig vann eller knapphet, klikker du på lenken vi nettopp har forlatt deg fordi det vil være veldig nyttig.