Skip to content

Tagete erecta

9 de juni de 2021

En av blomstene hvis dyrking er veldig enkel og har gode resultater i fargen den bringer til hagen, er ringblomst. I dette tilfellet skal vi fokusere på arten Tagete erecta. Det er mye brukt i hagen i gruppen av vår- og sommersesongplanter. Den er større i størrelse enn andre planter i familien og er perfekt for dekorasjon. Vi kan få det både i blomsterbutikker og i ethvert kjøpesenter, spesialforretninger osv. De selges i potter med en diameter på ca. 11 cm eller i poseposer, slik at du kan dyrke den etter eget ønske.

Her skal vi fortelle deg hvordan denne planten er, hvordan du kan dra nytte av den og hva du må gjøre for å ta vare på den riktig. Lær mer om ham Tagete erecta.

Hovedtrekkene

Oppreist Tagete-blomst

Det er en plante som som en gryte, Det selges mye i hele Spania. Fremfor alt øker salget i vårmånedene mellom mars og juni. Dette er fordi planten har sin blomstring på disse tidene og hjelper til med å forskjønne hagen, og unngår pleien den trenger. Det er mange mennesker som ikke har en fast beplantning i hagen, men de anskaffer sesongens planter etter hvert som tiden går, og når stellet er komplisert, blir de kvitt dem for å fornye repertoaret.

Vi skal lære deg hvordan du skal ta vare på det slik at du kan nyte det år etter år uten å måtte kjøpe et nytt eksemplar. Blomstringen slutter når sommeren begynner. Disse plantene selges ikke lenger når september og oktober ankommer. Imidlertid kan du i frøformatet kjøpe det hele året. De er svarte, langstrakte og spisse frø.

Denne planten brukes i hager for dannelse av grenser eller fargede flekker når vi planter noen i grupper. Attraktiviteten til blomstene tjener også til å dekorere balkonger eller terrasser. Noen ganger kan man også se folk bruke den innendørs. For hver type sted vil det kreve annen omhu som vi vil se senere.

Det er en plante som kommer fra Mexico og hvis høyde vanligvis varierer mellom 30 og 70 cm. Størrelsen på blomstene er ganske stor. De opptar vanligvis mellom 8 og 15 cm i diameter. Den har robuste og forgrenede stengler, og bladene består av lansettformede og tannete brosjyrer. De Tagete erecta Det er også ofte anerkjent for sin særegne lukt. Arrangementet av blomstene minner oss om nelliker.

Hovedbruk av Tagete erecta

Fargerik av Tagete erecta

Blomstens farge varierer fra gul til oransje og med noen nyanser av vanilje. Disse dyrebare fargene må opprettholdes hvis kravene er oppfylt. Som oftest, det er vanligvis i hagene mellom 3 og 5 måneder ut av året.

Det er ikke så mange krav som dette anlegget har, men hvis vi vil nyte det, må vi oppfylle det. Det er en veldig rustikk plante, så vi ser også at den ofte brukes i offentlig hagearbeid. Det er perfekt for å dekorere offentlige rom siden det gir en god og attraktiv farging uten behov for for mye stell og vedlikehold.

De viktigste bruksområdene som blir gitt til disse plantene er å skape rammer eller flekker av farger i hagen eller å dekorere balkonger og terrasser. Da vi ser at mange også bruker den innendørs, skal vi forklare omsorgen den trenger enten vi har den hjemme eller i hagen.

Nødvendig pleie innendørs

Tagete erecta

Hvis vi skal ha Tagete erecta innendørs, prøv alltid å holde den så nær vinduet som mulig. Dette er nødvendig slik at du kan motta maksimal naturlig belysning. Hvis det mangler lys, vil det ikke være i stand til å generere blomstene sine, så det vil ikke tjene som et dekorativt formål. De få blomstene du har vil være lysere i fargen og slank og mer ømme i utseendet.

I tillegg til å ha størst mulig belysning, er det nødvendig å ta dem mest mulig ut til balkongen eller terrassen slik at de styrkes av sollyset. Dette Det betyr ikke at de må settes i direkte lys, ellers vil de bli skadet. Den perfekte beliggenheten er halvskygge.

En av anbefalingene som gis mest er at hvis vi har den som en innendørs plante, før den begynner å ødelegge, er det bedre at vi planter den utenfor slik at den kan komme seg. Du trenger en spesiell flytende gjødsel for blomstrende planter. Vi vil bruke den med vanningsvannet direkte i potten.

Når blomstene vokser og visner, er det best å fjerne dem for å forhindre at planten blir utmattet og må slippe ut flere blomster. Vi vil fjerne dem med en saks uten å rive på bunnen av peduncle. Hvis vi har det innendørs, påvirkes det vanligvis ikke av noen type pest eller sykdom.

Nødvendig utendørs pleie

Tagete erecta dekorasjon

Hvis vi planter den i hagen, må de være i full sol. Noe nyanse er praktisk fra tid til annen, spesielt hvis de er i direkte sol i timene med størst solskinn. Hvis de er i skyggen i lang tid, vil planten vokse for stor, men blomstene vil ikke. Da får vi en stor plante, men med få blomster og knapt noen farge.

Når det gjelder bakken, krever ferskere, næringsrike jordarter. For dette er det praktisk å blande et plantesubstrat med mulch for å berike hagejorden. Blandingen vil endres avhengig av kvaliteten på det originale underlaget. Når vi ser teksturen som er mer svampete og en farge som torv, vil vi se at den har et høyere innhold av organisk materiale.

Hvis vi tar godt vare på denne planten, vil den vare perfekt i hagen mellom 3 og 5 måneder. Alt dette vil også avhenge av plantesesongen. Vanning må være moderat. Vi kan ikke la jorden tørke og forårsake stress på planten. Når vi vanner, vil vi ikke fukte blomstene, men vi vil gjøre det direkte ved foten. Det støtter ikke vannlogging, så vi garanterer god drenering.

Jeg håper at du med alle disse tipsene kan glede deg over Tagete erecta både innendørs og utendørs.