Skip to content

Tillandsia cyanea

9 de juni de 2021

Hver hage må ha en dekorasjon i henhold til stilen til hver person. Mange er planteartene der blomstringen gir veldig vakre farger, og som forbedrer estetikken fullstendig. En av disse plantene er Tillandsia cyanea. Dens vanlige navn er den rosa fjæren. Det er en plante med blomster som har en ganske slående farge og kan kombineres veldig bra med andre planter. På den annen side har den den store fordelen at den ikke trenger mye pleie slik at den kan vise all sin prakt.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du skal ta vare på Tillandsia cyanea og hvilke funksjoner har du. Du kan få mest mulig ut av denne planten og forbedre dekorasjonen av hagen din.

Hovedtrekkene

Tillandsia cyanea i gryte

Denne planten er av epifytisk type og tilhører slekten Tillandsia. Innenfor denne slekten har vi bromeliadefamilien der bromeliads finnes. Og dermed, Dette anlegget er i høy etterspørsel takket være sine slående farger. Fordelen det gir oss med hensyn til andre planter, er den enkle å ta vare på. Det er ikke rart at når vi sier at det er lett å ta vare på, er folk helt bekymringsløse. Dette er ikke tilfelle heller. Anlegget trenger noen grunnleggende krav for å fungere godt.

Løvverket vokser i en rosett med bladene ordnet på en buet måte. Den har en rød blomsterstand som lilla blomster vokser fra. Planten er verdt å ha i hagen. Hvis vi trenger å ha en plante som fungerer som et sentrum for oppmerksomhet eller som noe mer slående, kan vi også ha den innendørs i en gryte.

Et annet av de vanlige navnene bortsett fra den rosa fjæren som denne planten er kjent for, er hanen. Den er innfødt i tropiske og subtropiske klimaer. Distribusjonsområdet der den største overflod av Tillandsia cyanea Vi finner den er fra 800 meter høy og i landene Peru og Ecuador. I disse områdene, temperaturene er høyere og luftfuktigheten også. Vi må ta hensyn til disse aspektene for å utvikle det under optimale miljøforhold for det.

Det er et luftanlegg, altså Det kunne perfekt leve på en annen plante uten å parasitisere den. Dette tas i betraktning når du distribuerer plantasjene dine for å lage mer forseggjorte fargekombinasjoner.

Hvordan dyrke Tillandsia cyanea

Tillandsia cyanea

Vi skal analysere alt du trenger å vite for å dyrke denne planten og få mest mulig ut av den. Denne planten trenger en blanding av torv og perlit hvis du vil dyrke den med suksess. Når du sår det, kan du gjøre det ved hjelp av frø eller med suger. Suckers er vanligvis valgt siden vekstprosessen er raskere.

En plassering i halv eller full skygge er nødvendig. Dette betyr at den også kan dyrkes innendørs, siden den ikke er veldig krevende for sollys når røttene utvikler seg. La dem stå en stund for å rote godt, og så kan du overføre det til sin endelige plass.

Generelt trenger de litt omsorg for å holde dem i god stand. Det kommer veldig an på stedet der vi skal plassere det. Hvis du har alt du trenger på det stedet, må du ta mindre vare på det. Omsorgen varierer mye om vi har det innendørs eller utendørs. Vi kommer til å analysere trinn for trinn hvilken omsorg du trenger.

Gulv og belysning

Tillandsia cyanea blomst detalj

Jorda der vi skal plante den må være en blanding av grov sand, med torv og befruktet jord i like store deler. På denne måten vil vi gi den de nødvendige næringsstoffene slik at den kan vokse og i tillegg kan den opprettholde en viss fuktighet. Perlite er et godt alternativ for å skape et gunstigere miljø for vekst.

Siden vi snakker om et luftanlegg, kan du legge det på en kubbe eller på toppen av en stein for å kombinere noen mer interessante dekorasjonseffekter. Hvis vi sår det på disse stedene, Husk at du må vanne den oftere. Dette er fordi det i stokkene og i steinene ikke har noen måte å skaffe vann som i den tidligere nevnte jordblandingen.

Når det gjelder belysning, trenger du fullt sollys når du allerede har rotfestet. Det er imidlertid ikke tilrådelig å ha det i solen for lenge, spesielt om sommeren. Vi vil se etter steder der det kan ha noen timers sollys, men hvor skyggen er regulert. En indikator på at du ikke får nok sollys er det etterlater flekken mørkere og langstrakt. Dette indikerer at vi må overføre dem til et sted med større mengde sol.

På den annen side, hvis vi har det innendørs, må vi plassere dem i nærheten av vinduet der du kan nyte og dra nytte av noen soltimer om dagen.

Temperatur og vanning

Tillandsia cyanea blomsterfarge

Temperaturen der denne planten vokser best er mellom 12 og 25 grader. Husk at de kommer fra tropiske steder hvor temperaturen er høyere, så vel som fuktigheten. Hvis det er temperaturer under 5 grader om natten, vil det være nødvendig å beskytte dem med noe.

De tåler ikke overflødig fuktighet godt, så de bør oppbevares på et sted med god ventilasjon. Dermed vil vi forhindre at røttene råtner eller at vanningsvannet akkumuleres.

Siden det ikke krever mye fuktighet, trenger vi ikke å vanne det mye. Hvis vi merker at bladene begynner å visne, er det fordi de mangler vann. Vi må ikke oversvømme planten. Vann det bare som en spray. Hvis vi plasserer det på et solrikere sted, vil det trenge litt mer vanning. Om sommeren og om våren anbefales det å øke vanningsfrekvensen til minst to ganger i uken.

For vanning bruker vi ikke bare vann fra springen. Du må forberede deg en løsning av 25% destillert vann og 75% vann fra springen.

Jeg håper at du med disse tipsene kan glede deg over Tillandsia cyanea og få mest mulig ut av fargen på blomstene.