Skip to content

Tips for å dyrke agurk

16 de juni de 2021

Selv om mange mennesker tror at agurk er en grønnsak, anser en grønnsak og andre den som en grønnsak i sin strengeste forstand, botanisk agurk er en frukt. Dyrking av agurk er ikke vanskelig, men en rekke trinn må følges for å oppnå en sunn og positiv kultur for sin utvikling, det er derfor vi vil forklare de beste tipsene for å dyrke den.

Tips for dyrking av agurker

Tilpass jorden veldig bra

agurkdyrking

Disse fruktene er veldig næringskrevendeDerfor må vi ha en jord med en pH (numerisk skala som måler surhetsgraden eller alkaliniteten til et stoff i jord) mellom 5,5 og 6,8, i tillegg til at jorden har god dreneringVi trenger også en stor dose kompost, et godt underlag, ormstøp eller kompost i jorden, en gryte hvor du vil vokse eller et dyrkningsbord i tilfelle dusinvis av denne frukten blir dyrket.

Unngå vanntett jord

Når du dyrker agurker, må du ta vare på to sopp som er lett å starte og formering kalt pulverisert mugg og mugg, det er derfor vi ikke bør unngå oversvømmet jord, i tillegg til at agurker misliker dette.

Plante agurker oppreist

Det vil alltid skje at agurkplanten utvides i stor skala, mesteparten av tiden tar mye plass, men hvis vi dyrker den i vertikal måte Vi kan legge igjen denne ulempen, siden vi ved hjelp av mayaer, gitter og veiledere kan tilpasse dem på en slik måte at avlingen blir bedre ventilert, opptar mindre plass og med bedre ventilasjon vil vi også forhindre at de nevnte soppene sprer seg, og dermed sikre , de beste forholdene for vår dyrking.

Så på det mest passende tidspunktet

For at agurkfrø skal spire vellykket, trenger de en jordtemperatur på 15 eller 16 grader Celsiusagurkavlinger dyrkes vanligvis om våren, bortsett fra i områder der klimaet er varmere, noe som i dette tilfellet er tilrådelig å vente til det kalde været blir mildt, for å kunne dyrke til best mulig tid.

Beskytt dem mot sterke hetebølger

Vanligvis elsker agurker varme, men hvis vi lar overdreven varme treffe dem, er det en god sjanse for at de vil flere mannlige blomster kommer ut enn kvinnelige blomster, dette fører til at produksjonen av frukten avtar i stor skala. For å løse dette problemet er det best å se etter et hvitt laken som reflekterer solstrålene, det fungerer også for å flytte dem inn i skyggen når de sterke hetebølgene kommer eller bare velg en stor paraply.

Bruk en avling

vokse agurker

Som vi allerede vet, er agurker frukt som de trenger mye næringsstoffer og de tar dem vanligvis fra bakken.

Hvis agurker vanligvis plantes i samme jord år etter år, vil vi lett tømme ressursene det gir oss, i tillegg til å gi en mulighet til skadedyr som året før ikke kunne reprodusere med hell for å gjøre det nå og med større kraft. Og av disse grunnene er det best å finne nye steder å plante de nye agurkfrøene at vi har det godt å høste og i jorda som vi tidligere har dyrket frukten, kan vi bruke til å dyrke grønne bladvekster, som igjen vil gi jorden nitrogen, som de er, endiver, chard og salat eller også rotvekster.

Frø for å plante agurker

Agurk er en krypende plante, som trenger spesiell pleie på tidspunktet for såing.

På dette stadiet vil det være nødvendig å lage hull som skal være omtrent 5 cm dype og 40 cm brede, hvor etter vi setter inn tre agurkefrø. Hullene må bygges 1,50 m fra hverandre slik at plantene ikke floker seg.

Etter såing anbefales det å vanne området til fremskynde spiring, som varer i 5 dager. Agurker kan dyrkes naturlig eksternt, men det er også mulig å bruke stavsystem, bestående av fordel vertikale innsatser i bakken For å indusere plantevekst, letter dette høsting og forhindrer spredning av bakterier.