Skip to content

Tips for å lage hjemmelaget hummus

16 de juni de 2021

Hvis vi vil plante i hagen vår, må vi ta hensyn til at jorden vi vokser i er av høyest mulig kvalitet for riktig vekst av plantene. For det, jorden må være rik på næringsstoffer, ha god drenering, en stor mengde organisk materiale og være godt oksygenert og fuktig.

Her skal vi lære deg hvordan du tilbereder en humus av god kvalitet til plantene dine. På den måten kan de vokse seg sunne og i perfekt stand. Vil du vite hvordan du tilbereder hummus?

Før vi begynner med forklaringen på hvordan man tilbereder humus, må vi nevne at for at en plante skal vokse godt, er ikke bare humus viktig. Andre grunnleggende faktorer som de er vanning, gjødsel, soltimer osv. Som vi har nevnt tidligere, må landet der vi skal dyrke være fruktbart, med en stor mengde næringsstoffer og med god drenering. Dyrking i potter eller dyrkingsbord fører til større uttømming av jorda, og det er derfor det anbefales å bruke organisk gjødsel (kompost, orm humus) eller husdyrgjødselkompost (unngå kjemisk gjødsel).

Den perfekte jorda for en plante eksisterer ikke. Vi kan imidlertid si at det mest hensiktsmessige er en som ikke er for leirholdig, men som er nok til å beholde vann og gi de nødvendige næringsstoffene for utvikling av hvilken som helst avling. For å begynne å lage humus, må vi legge det organiske avfallet vårt (frukt, grønnsaker, etc.) i en kompostbeholder. På denne måten vil mikroorganismer som sopp og bakterier nedbryte det til materiale som er klart til å gjødsle plantene. Ormer kan brukes til å fremskynde komposteringsprosessen, men krever andre forberedelser

En ting å huske på er at du skal aldri bruke dyrerester til kompostering, siden det er den viktigste årsaken til forråtnelse i en hage. I tillegg genererer den dårlig lukt og fungerer som et fokus for andre dyr som er skadelige for mennesker.

Husk at stedet du velger å plassere komposten skal være et sted som ikke samler opp mye vann og har god drenering. Plantematerialet skal plasseres slik: et grønt lag, på toppen et lag med tørre rester og på toppen et jordlag som forsegler de to andre lagene med rester, du må bare sørge for å legge til jordlaget til alle restene er helt bestikk. Dette laget gir komposten de mikroorganismer som er nødvendige for nedbrytning.

de nedre lagene av komposten har humus av høy kvalitet

Når vi har plassert de organiske restene i komposten (tilsetning av eggeskall til komposten er bra for kalsium, selv om nedbrytningen er tregere), må vi vente en uke på å fjerne den. Og dermed Vi lufter det og tilsett litt vann slik at det blir fuktighet og senker temperaturen. Vi unngår også vond lukt.

Etter et par uker til vil du ha humus klar til å kunne dyrke planter. Det vil være en helt naturlig og næringsrik hummus.