Skip to content

Tips for å ta vare på rosene og rosebuskene

26 de juni de 2021

For mange mennesker er ikke en hage uten roser en hage. Men som kjent kan disse aromatiske og vakre blomstene være vanskelige å dyrke og tiltrekke seg mange skadedyr. Selv om det er sant at de krever spesiell oppmerksomhet, ta vare på rosene Det er ikke så komplisert som det virker.

Her er hva du bør og ikke bør gjøre for å nyte en hage full av hybrid, vinstokker, miniatyr- eller klatreroser.

Mesteparten av Rose busker det vi ser er hybridplanterDe har med andre ord blitt hentet fra et villrosmønster som ønsket sort er podet på.

For å så disse vakre blomstene, må du plant rosebuskene i sikksakkform for å få en fin og kompakt effekt. Det er veldig viktig å vurdere at roser trenger et solrikt sted, men med tanke på at høye temperaturer påvirker dem negativt. Idealet er å plassere dem på et sted med en liten skygge en del av dagen, for da vil de være veldig bra.

Når det gjelder komposten, trenger disse plantene gjødsel minst to ganger i vekstsesongen. Idealet er en organisk bunngjødsel med gjødsel, kompost, mulch og ormstøp.

For at disse blomstene skal vare lenge, er det nødvendig å kutte de som er visnet fra rosebuskene slik at nye roser spirer ut igjen. Hvis du forlater dem, bruker de energi på stedet de plantes, og de skader de andre blomstene i formasjonen.

Miniatyrvarianter er en god anbefaling for potter eller å nyte dem på terrasser og vinduer. Du må huske det miniatyrroser De foretrekker det ytre fordi de benekter tørrheten i husets indre miljø. Det er bra å ta den innendørs under blomstringen, og når blomsten er over, returner den til sin opprinnelige plassering.

Vi ønsker deg lykke til med å dyrke disse aromatiske og dekorative blomstene.

Mer informasjon – Roser til hagen din

Kilde – Infojardín

Foto – Delas hus