Skip to content

Tistelsopp (Pleurotus eryngii)

11 de juni de 2021

De Pleurotus eryngii eller tistelsopp som det også er kjent Det er sammen med de også kjente kantarellene, en av de soppvarianter som kan spises som finnes i Sierra Espuña.

De tilhører familien Pleurotaceae og generelt den første knoppen vises i løpet av våren og om høsten dukker de opp igjen etter at regnet er slutt. De kan bli funnet i åpne områder, spesielt der det er en stor overflod av løpertistel, siden disse soppene vanligvis vokser på røttene i en tilstand av nedbrytning av tistelen, kan de også utvikle seg på røttene til andre typer planter.

Kjennetegn ved Pleurotus eryngii

Kjennetegn ved Pleurotus eryngii

Tistelsoppen det er en kjent og verdsatt sopp spesielt for sin gode smak, blant sine mest fremragende egenskaper, kan vi nevne følgende:

Denne typen sopp de har vanligvis ikke veldig store hatterI voksenstadiet kan de måle mellom fem og ti centimeter i diameter.

De er litt buede, men dette er bare i løpet av deres første livsfase, etter dette begynn å få en flatere form og noen ganger har de en tendens til å bli litt deprimerte i kjerneområdet. Når det gjelder fargen, er den ganske mangfoldig, det er noen eksemplarer av disse soppene som har en ganske mørk brun farge, mens i andre kan fargen ha en veldig lys oker.

Overflaten på disse spiselige sopp Det er vanligvis noe flassete når de ennå ikke er modne, etter dette blir det litt jevnere, kantene har et rullet utseende, spesielt i yngre sopp, men når de når full modenhet, blir de mer bølgete, blir allerede mer delikate.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til disse soppene fra Pleurotaceae-familien er at de har ganske decurrent plater.

Disse er tette og har samtidig små ark ispedd. Fargen på disse arkene varierer vanligvis avhengig av scenen der soppen er.Hos unge mennesker er tonaliteten ganske lett, mens den hos voksne blir litt gråaktig, eller de får også en lys okkerfarge.

Når det gjelder kofferten, er den veldig kort og også lys i fargen, når de er mer modne blir de litt mørkere. De kan alltid bli funnet forankret rett over røttene til tistel.

Det mest attraktive med denne typen sopp er kjøttet. Dette har vanligvis en ganske solid, konsistent og samtidig tett utseende med en veldig slående hvit farge. Pleurotus eryngii har en mild, nesten umerkelig aroma mens smaken er helt utsøkt og behagelig.

Dyrking av Pleurotus eryngii

Dyrking av Pleurotus eryngii

Såing av disse soppene krever ingen form for kompleksitet, tvert imot, Dyrking er vanligvis en ganske enkel oppgave opprettholde den mest minimale omsorg.

Tistelsopp De regnes som en utsøkt delikatesse i soppens verden Dette er på grunn av den deilige smaken og hvor enkelt den kan utføre enhver form for kulinarisk tilberedning.

Generelt har kjøttet fra disse smakfulle soppene et elastisk og samtidig luftig utseende, med en delikat aroma og en søt smak.

Den mest hensiktsmessige måten å dyrke tistelsopp i hagen vår på er å skaffe fra en spesialbutikk er denne typen avlinger, noen baller som allerede er forhåndsbestemt, gjøres dette for å garantere det første sopputbruddet.

Etter å ha kjøpt kulene, å plante disse soppene er veldig enkelt. Det første vi skal gjøre er å plassere den forhåndsbestemte kulen i en helst pappeske, også ved å bruke et plastdeksel der vi skal legge det dekket, slik at det ikke utsettes for belysning.

På den annen side bør fuktigheten i miljøet fortrinnsvis være omtrent 80%, sørge for at den har i det minste litt ventilasjon. For dette kan vi lage små hull i esken.

Den passende temperaturen bør ikke overstige 18 ° C og når vanning er nødvendig, skal vi ikke gjøre det direkte, men vi skal bare sprøyte kulen på steder der det ikke er sopp.

På grunn av egenskapene må fuktigheten fordeles i sin helhet over den. Før du begynner å vanne, det er best å bruke regnvann, og hvis vi ikke har det, bruker vi normalt vann, men det inneholder ikke klor.

I tilfelle vi skal ha sopp, vi kommer ikke til å kutte dem, det vi skal gjøre er å rive dem avNår vi snur gjengen og før vi spiser dem, må vi vaske dem med rikelig med vann og kutte dem slik vi liker best.

Etter at kulturkulen tar slutt, vi kan bruke dette som resirkulering for hagen vår fordi den er laget av organiske materialer. Å dyrke tistelsopp er veldig enkelt å gjøre, og det er også ganske billig.

Pleurotus eryngii pleie

Pleurotus eryngii pleie

Miljøforhold er avgjørende for produksjon av tistelsopp, det er av denne grunn at hvis vi vil få sunne og deilige sopp vi må gjøre følgende:

  • Fuktigheten bør ikke være under 75% eller over 90%.
  • De passende temperatur må være mellom 4 og 18 ° CDet er viktig at vi husker at voldsomme temperaturendringer kan skade sopp.
  • Stedet der vi plasserer disse soppene må ventileres.
  • Den ideelle sesongen for å dyrke denne typen hekk er mellom månedene oktober og mars.
  • Eksponering for dagslys bør ikke overstige 4 timer.
  • Det er viktig at underlaget vi bruker er sterilisert tidligere, dette er for å forhindre at soppen vår blir forurenset med visse bakterier.
  • Innhøstingen er ferdig før tistelsopphatten begynner å ta en deprimert form.

Plager og sykdommer

Disse soppene, og til tross for at de er ganske enkle å dyrke, kan være utsatt for angrep av noen skadedyr og i tilfelle visse sykdommer, så du må være veldig forsiktig.