Skip to content

Tomat skadedyr og deres behandling Tomat skadedyr som du bør vite for å avhjelpe

16 de juni de 2021

Når vi dyrker tomater hjemme hos oss, må vi ta hensyn til det disse kan angripes av forskjellige typer skadedyr eller sykdommer, og i denne artikkelen vil vi nevne noen typer skadedyr og hvilke behandlinger vi kan bruke for å eliminere dem.

Tomat skadedyr som du bør vite for å avhjelpe

Bladlus

dette insektet forårsaker mye skade på tomaten

En av tomat skadedyrene som vi må være veldig oppmerksomme på er bladlus. Dette insektet vil forårsaker skade på planten ved å mate på saften og produserer sopp på bladene kalt fet som hindrer planten i å syntetisere.

En økologisk behandling er å eliminere ugressSiden disse dyrene vanligvis er skjult i dem, er en annen måte å mase brennesle som sprayes og lages på bladlusene, eller du kan også lage feller for å fange dem når de flyr.

Hvit flue

Hvitfluen kan forårsake sykdommer i tomatplantene våre når den spiser på saften og det vil si er insekter som tiltrekkes av fuktighet og høye temperaturer, så det er et skadedyr som finnes veldig ofte om sommeren og våren.

Bruken av kromatiske feller fungerer som en behandling for å eliminere dem, i tillegg til å sprøyte infusjoner av malurt og solskinn, knust hvitløk fortynnet i vann kan også brukes til å drive bort disse insektene, de kan også brukes kommersielle landbruksprodukter for eksempel neemolje eller du kan plante planter som kan bidra til å holde hvite fluer i nærheten av tomater, som calendula, kinesiske nelliker og basilikum.

Turer

Symptomene de produserer er deformasjon av fruktene og utseendet på gule eller grønne ringer.

Feller kan plasseres, men i form av plakater og blå flasker, da de skremmer bort disse insektene, eller hvis du foretrekker det insektmidler kan brukes som ikke er skadelige for planten.

Bortsett fra disse målingene, også vi kan velge å bruke biologisk kontrollDette betyr at det er dyr som spiser på disse små insektene.

I likhet med mange dyr er det noen som foretrekker insekter blant maten deres og som de spiser på trekker, vi kan nevne vepsene Cales Noacki, Eretmocerus eremicus, Eretmocerus mundus og de av Encarsia Formosa-arten.

Butterfly larver

Selv om mange mennesker synes de er pene, er det visse arter av sommerfugler som de spiser på tomater som forårsaker hull i bladene, blant dem kan vi nevne Spodoptera exigua Y Spodoptera littoralis.

En måte å eliminere dem på kan være ved å bruke et biologisk insektmiddel, det vil si ved å påføre en bakterie, som i tillegg til å være naturlig ikke er skadelig for mennesker eller for dyrene som lever av larvene. Når du bruker dette produktet på tomatplanter, vil gjenvinne livet og vil kunne produsere frukt, siden larver av møll og sommerfugler vil bli eliminert.

Minelayer

disse insektene forårsaker mye skade på tomater

Et annet tomatskadedyr er bladgraveren, og den eneste behandlingen som er i stand til å eliminere det, er å identifisere galleriene de produserer i bladene, fjerne dem og brenne dem.

Rød edderkopp

Best kjent for å være midd, strømmer på plantesaften og får dem til å svekkes.

Måten å vite om tomatene våre har denne typen skadedyr, er at de identifiseres fordi de lever i grupper på undersiden av bladene. Blant løsningene vi kan nevne er røtter planter som er smittet, unngå overdreven bruk av kompost, eller hvis du foretrekker det, kan du drysse svovel på planten.

Hvis vi vil dyrk tomat i hjemmene våreVi må sørge for tilstrekkelig pleie, ikke bare at de har nok lys, gjødsel og vann, men også eliminere alle typer skadedyr eller sykdommer som kan forårsake skade.