Skip to content

Trær som vokser ved en elv

2 de juni de 2021

Hva er trærne som vokser ved siden av en elv? I Spania har vi noen få, men i verden er det mange flere. Å vite navnene deres kan være veldig nyttig når du velger arten til hagen vår, siden hvis jorden vår alltid er fuktig og temperaturene følger den, vil de sikkert kunne gjøre det bra.

Men ja, det er viktig å ta hensyn til det disse plantene har veldig lange og sterke røtter; de må være for å kunne stå i elva. Derfor bør de bare oppbevares i områder langt fra der rørene er lagt eller bakken er asfaltert.

Bjørk (Betula alba)

Hvitbjørk er et tre som vil ha mye vann

Vanlig eller europeisk bjørk er et løvtre som når 18 meter i høyden. Den utvikler en søylestamme, med hvit bark. Bladene er grønne på oversiden og lysere på undersiden.

Det er et av de vanligste trærne som vokser ved siden av en elv i Europa og Asia, skjønt Vi finner den bare i de regionene der jorden er sur. Støtter opptil -20 ° C.

Hestekastanje (Aesculus hippocastanum)

Hestekastanje er et løvtre og veldig høyt

Hestekastanjen er et flott tre, som kan nå 30 meter i høyden og som også utvikler en bred krone, 4 til 6 meter. Bladene er løvfellende og veldig store, siden de måler mer enn 20 centimeter bredt x høyt. Disse har mellom 5 og 7 grønne brosjyrer, men de blir gule eller rødlige om høsten før de faller.

Den vokser i Europa, spesielt i Pindo-fjellene og på Balkan, men dyrkes i mange andre deler av verden. Foretrekker godt drenert og fuktig jord (ikke oversvømmet), og kan vokse i kalkstein. Støtter opp til -23ºC.

Vanlig eller hvit poppel (Populus alba)

Populus alba er et tre som vokser ved siden av en elv

Poppelen eller den hvite poppelen er et stort tre, som utvikler en nesten rett stamme opp til 30 meter høy. Bladene er løvfellende, med en mørkegrønn øvre overflate og en hvit tomentose-underside.

Det er en innfødt plante i Nord-Afrika, Sør- og Sentral-Europa og Sentral-Asia. Liker temperert klima, med kalde vintre med frost og varme somre. Motstår opptil -20 ° C.

Sumpe-sypress (Taxodium distichum)

Sumpespressen er et akvatisk tre

Sumpsypressen eller skallet sypress er en løvfellende nåletre som kan nå 40 meter i høyden. Den har en mer eller mindre rett koffert, og når den er i sumpet terreng, utvikler den luftrøtter som kalles pneumatoforer, takket være den kan puste. Om høsten blir bladene gule og faller deretter.

Den vokser i våtmarkene i USA, spesielt fra sørøst. Men ornamentalverdien er så høy at den også dyrkes utenfor landet. Støtter opp til -18 ° C.

Smalbladaske (Fraxinus angustifolia)

Fraxinus angustifolia voksen i en hage

Den smalbladede asken eller den sørlige asken er et raskt voksende tre som den kan nå og til og med overstige 30 meter i høyden. Kronen er også veldig bred og veldig forgrenet. Bladene er grønne på oversiden og glatte på undersiden, og faller i løpet av høsten etter at de har blitt oransje.

Den lever på bredden av elvene i Sør-Europa, Nord-Afrika og Sørvest-Asia. Og det beste er det det er veldig motstandsdyktig mot kulde, da den tåler intens frost ned til -23 ° C.

Er (Fagus sylvatica)

Bøk er et stort tre som vil ha mye vann

Den vanlige bøk det er et løvtre som kan nå 40 meter i høyden. Det er en plante som, selv om den vokser sakte, har en forventet levetid på omtrent 250 år. Stammen er rett, og den har en oval krone som enkle grønne eller brunblader spirer avhengig av sorten.

Opprinnelig fra Europa, i Spania, kan vi finne den i Pyreneene og de kantabriske fjellene, men utenfor disse områdene er det veldig, veldig sjelden hvis vi ikke har eksemplarene som dyrkes i hagene. Selv om den lever i nærheten av elver, er det viktig å avklare at den ikke tåler oversvømmet jord skal bare plantes i fuktig, godt drenerende, litt sur jord. Støtter opptil -20 ° C.

GråtpilSalix babylonica)

Gråtpilen er et tre som vil ha vann

Gråtpilen er et løvtre med et elegant lager, som utvikler en veldig bred krone med hengende grener. Den kan måle opptil 12 meter i høyden, og har lansettformede blader som faller om vinteren, men ikke før de blir gule.

Innfødt til Øst-Asia, i dag dyrkes den uten problemer i tempererte regioner i verden. Men ja, det må vi huske på trenger mye, mye vannDerfor plantes det for eksempel i nærheten av dammer. Støtter opptil -20 ° C.

Vanlig lind (Tilia platyphyllos)

Linden er et veldig stort tre

Den vanlige linden, også kjent som storbladet lind eller bare linden, det er et tre som når 30 meter i høyden. Den har en mer eller mindre rett koffert, selv om den vrir seg med alderen, og en kraftig forgrenet krone med ovate grønne blader. Om høsten blir de gule til de endelig faller.

Det er et tre som er hjemmehørende i Europa, hvor det lever i blandede skoger nesten alltid nær en elv eller sump. Den kan leve i kalksteinjord, men bare hvis de har god drenering. Støtter opptil -20 ° C.

Hvilke av disse trærne som vokser ved siden av en elv likte du mest?