Skip to content

Triks for å dyrke tomater

15 de juni de 2021

Tomatplanten er en av de enkleste å dyrke. Den raske veksten og den høye produktiviteten gjør den til en av de mest egnede for nybegynnere. Imidlertid er det flere ting vi kan gjøre for å få en god høst.

Skriv ned disse triks for å dyrke tomater og oppdag selv hvordan du får tomatplanter til å ha den nødvendige energien til å produsere mange deilige frukter.

Kom foran sesongen

Tomatfrøbed

Tomatfrø blir sådd tidlig på våren, men hvis du har en spire eller et rom der mye naturlig lys kommer inn, kan du så dem før: mot midten eller slutten av vinteren. På denne måten, når vårværet kommer tilbake, kan du flytte plantene utenfor, til et lyst sted, men beskyttet mot direkte sol.

Gjør plantene vant til solen litt etter litt

Hvis du velger å plante innendørs, må du ta dem ut når temperaturen når over 15 ° C. Men det er viktig at du akklimatiserer dem litt etter litt; det vil si at de små plantene må få direkte sollys litt etter litt og gradvis. Ideelt sett bør du gi dem to timer til hver uke. En god kalender ville være dette:

  • Første uke: 2 timer hver dag.
  • Andre uke: 3 timer hver dag.
  • Tredje uke: 4 timer hver dag.
  • Etc.

Dermed vil det ikke være noen fare for forbrenning.

Gjødsle tomatplanter siden de er unge

Tomat i såbed

For å få en utmerket høst er det nødvendig å gjødsle tomatplantene med organisk gjødsel, enten med guano, gjødsel eller orm humus. Hvis du har dem i såbed eller gryte, må du bruke flytende gjødsel, siden ellers ville det være å gjøre det vanskelig for vannet å renne, noe som kan rote røttene.

Planter plantene dine i bakken …

Tomatplanter som vokser i bakken har større sjanse for å bære mer frukt, siden røttene har mer plass til å vokse. Det er derfor, hvis du har en tomt, selv om den er liten, anbefales det å utnytte den ved å plante tomatplanter i den.

… eller bruk en stor gryte

I tilfelle du ikke har hage eller frukthage, ikke bekymre deg. Du kan bruke store potter med en diameter på ca 40 cm eller mer, til og med store malingsskuffer eller dekk stablet i en kolonne.

Bruk hjemmemedisiner for å behandle og forebygge skadedyr

Rød bladlus

Tomatplanter kan bli påvirket av forskjellige skadedyr og sykdommer, for eksempel bladlus, melblomst eller edderkoppmidd. Ettersom de produserer spiselig frukt, er det nødvendig at du behandler dem med hjemmelagde og / eller naturlige produkter, som neemolje, kaliumsåpe eller hvitløk. Klikk på lenkene for mer informasjon og få noen sunne planter.

Med disse triksene er du sikker på å ha en utmerket høst.