Skip to content

Triks for å ha en god, vakker og billig hage

22 de juni de 2021

Det er ingenting mer givende enn å dyrke din egen mat, ikke sant? Og det beste er at du ikke en gang trenger å forlate huset. Men, Hvis du vil nyte hagen din enda mer og få den til å møte de tre B-ene, det vil si gjøre den: god, pen og billig, du har hell.

I dag, når det bare er noen uker igjen til vårens ankomst, skal jeg gi deg noen tips som vil være nyttige, enten det er første gang du skal ha hagen din, eller hvis du har vært med den i lenge og vil ha det enda bedre.

Nasturtium

Planter som du ikke bør gå glipp av

Spesielt hvis du er nybegynner eller ikke har mye erfaring med pleie av planter, er det noen som er mer passende enn andre. Du kan få frøplanter som allerede er vokst, eller så frøene i et frøbed, og når de har to par ekte blader, kan du legge dem på bakken. Det mest tilrådelige er: tomatplanter, salat, paprika og bønner. Disse fire har en veldig rask utvikling, så mye at du, for eksempel når det gjelder salat, bare tre måneder etter såing kan bruke dem til å lage deilige salater. Ikke glem å sette dem i full sol og å vanne dem daglig.

Hvis klimaet ditt er fuktig eller du er midt i regntiden, Få flere nasturtier. Disse plantene er maten som bløtdyr foretrekker mest, som ikke vil nøle med å gå til dem i stedet for til de små plantene i hagen din.

O

Omsorg for miljøet

Det er veldig nødvendig å unngå bruk av kjemiske produkter som kan skade miljøet. Hagen vil se mye sunnere ut hvis du bruker organiske produkter, både insektmidler og gjødsel. Sistnevnte, i tillegg til å mate plantene, de gir også næringsstoffer til jordenog dermed gjøre den mer fruktbar og bidra til å forbedre hagen til frukthagen.

Vi må også huske på at det er mange insekter som vil være våre allierte, inkludert marihøna (toppfoto) eller bier. For å tiltrekke dem kan du plante blomster som: kosmos, ville tusenfryd, ringblomst og lavendel. Alle er veldig enkle å dyrke og vedlikeholde, og fremfor alt veldig takknemlige: bare ved å ha dem på et sted i full sol og gi dem regelmessige vanninger, vil de gi deg en enorm mengde blomster, og dermed gi hagen din farge, bra, vakker og billig.