Skip to content

Typer grønnsaker

6 de juni de 2021

Når vi snakker om et sunt kosthold, kan vi ikke forhindre at grønnsaker kommer til hodet vårt. Men hvor mange typer grønnsaker eksistere? Det er et spørsmål som mange kan stille, og som er vanskelig å svare på siden det er så mange varianter og typer grønnsaker. Hver type grønnsak har sine unike egenskaper og gunstige helseegenskaper.

I denne artikkelen skal vi prøve å klassifisere alle typer grønnsaker i henhold til ulike aspekter å ta hensyn til. Hvis du vil vite mer om grønnsaker, er dette innlegget ditt.

Grønnsaker for et sunt kosthold

Ark

Vi vet veldig godt at hvis vi ønsker å ha en balansert kostholdsplan for å oppnå maksimale fordeler for helsen og forbedre kognitive evner, må vi introdusere grønnsaker i kostholdet. De forskjellige typene grønnsaker bidra til å forhindre store sykdommer som begynner i voksen alder. Derfor er det nødvendig at barn har god utdannelse når de introduserer grønnsaker i kostholdet. Dette området av foreldre og i skolene er å innpode gode spisevaner. Slik gjør vi måltider til et hyggelig øyeblikk når det gjelder å inkludere en rekke grønnsaker.

Grønnsaker har veldig gode egenskaper, og det finnes millioner av typer. Vi kan dele dem avhengig av deres egenskaper, deres måte å lage mat på, deres måte å konsumere osv. Et grunnleggende aspekt som grønnsaker har når det gjelder å nå målet vårt med fett tap som knapt inneholder kalorier. Det er en god måte å bli og behandlet på, og å innlemme vitaminene og mineralene den trenger i kroppen vår. Vi skal se de forskjellige typene grønnsaker som finnes.

Typer grønnsaker

Typer grønnsaker

Grønne grønnsaker

De er grønnsakene som danner spiselige blader og som vanligvis har en øm tekstur. Dette er grønnsakene, kanskje mest kjent, for å være de som er inkludert i salater. Vi har som eksempel chard, lammesalat, kål, salat og alle dets varianter, spinat, endiv, endiv, etc.

Ingenting mer enn med varianter av salat er det tid til å snakke. Vi må huske på at en av de mest forbrukte salatene er isfjellet, men det er den som inneholder minst ernæringsmessige egenskaper. Introduksjon i et sunt kosthold anbefales ikke siden, Selv om kaloriinntaket er minimalt, er det også næringsinntaket.

Stengelgrønnsaker

Dette er grønnsakene som de ømme stilkene brukes fra. Disse stilkene kan konsumeres både coludos og tilberedes og på flere måter. De er vanligvis ganske næringsrike og har lite kalorier. Den mest kjente er tistel og asparges. Asparges er stilkene som er mest etterspurt nesten over hele verden og brukes mye i nesten alle slags retter som garnityr, salater og vegetabilske kremer.

Grønnsaker med blomsterstand

Disse grønnsakene får dette navnet fordi de benytter seg av blomsterstandene når de er ømme. Disse grønnsakene inneholder mye vitaminer og mineraler, selv om de pleier å produsere noen gasser for folk som ikke er vant til å introdusere disse typer produkter i dietten. Vi har de mest populære blomsterblomstgrønnsaker som er blomkål og brokkoli.

Brokkoli er en av befolkningen som er minst ønsket, det er mange måter å lage mat for å gjøre det til et sunt alternativ, og vi kan trekke den mer bitre smaken som den kan ha. For eksempel kan vi følge den med litt gratengost, en null-saus eller legge dem i en vegetabilsk krem ​​ledsaget av andre der smaken ikke skiller seg ut.

Eggeplomme grønnsaker

Disse grønnsakene kalles så fordi det som brukes er eggeplommen. Vi har artisjokker, rosenkål og forskjellige spirer. I eggeplommen der de fleste næringsstoffene i denne grønnsaken finnes.

Det er også noen måter å dele grønnsaker på, avhengig av spiring av frokostblandinger og belgfrukter og deres sammensetning eller opprinnelsessted.

Typer grønnsaker i henhold til sammensetningen

Vi vet at de fleste grønnsaker inneholder lite karbohydrater. Som oftest de overstiger vanligvis ikke 30 kalorier per 100 gram. Dette gjør oss til et godt alternativ å introdusere i kalorifattige dietter. Takket være at de også har et høyt fiberinnhold, gir de metthet siden et stort volum mat opptar større plass i magen, men nesten ikke har noen kalorier.

Vi kommer til å legge en liten liste over de hyppigste grønnsakene som kan introduseres i kostholdet vårt på grunn av deres lave karbohydratinnhold og deres mettende kraft:

  • Chard
  • Artisjokker
  • Brokkoli
  • Asparges
  • Kål
  • Spinat
  • Salat
  • Purslane
  • Selleri
  • Spiret lucerne

Dette er de mest konsumerte grønnsakene, og som kan introduseres i en diett, da de inneholder lite karbohydrater og mye fiber.

Typer grønnsaker når de tilberedes

Typer grønnsaker når de tilberedes

Dette er en annen måte vi kan klassifisere de forskjellige grønnsakstyper på. Det er et bredt utvalg av dem som kan spises rå, selv om andre er mer praktisk å spise kokt. Det anbefales nesten alltid å spise grønnsaker rå siden de beholder alle vitaminene og mister dem ikke under tilberedningsprosessen. Noen av dem anbefales imidlertid å bli spist kokt siden de kan være ufordøyelige hvis de spises rå. Et eksempel på dem er kål. Du kan spise rosenkål helt rå, men de er ufordøyelige.

I familien av grønnsaker som Det anbefales å lage mat vi har brokkoli, blomkål, kål og med krøllete. Det som ikke anbefales når du lager mat er å steke grønnsakene. Det er mennesker som lager grønnsaker, men de er voldsomme. Dette er hvordan, bortsett fra å fjerne næringsstoffene fra grønnsakene, legger vi til en enorm mengde mettet fett.

Det er mye mer praktisk og sunt å koke mange av grønnsakene eller grille dem. En annen måte å lage grønnsaker på en sunn måte er å dampe.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om de forskjellige typene grønnsaker og behovet for å introdusere dem i et sunt kosthold.