Skip to content

Typer pærer og deres forskjeller

12 de juni de 2021

Apropos pærer eller løkplanter Vakre planter som tulipaner, gladioler, iriser, georginer, kaladier osv. Kommer til hjernen.

Noen er ekte pærer, i riktig bruk av botanisk terminologi, mens andre ikke er det. Til tross for dette, innen hagearbeid og landskapsarbeid, begrepet pære brukes til å beskrive et bredt utvalg av planter geofytter og deres underjordiske lagringsorganer, som inkluderer pærer, knoller, rotstokker og knoller.

Hvite blomster

Noen av disse organene er modifiserte stammer, mens andre er tykkere røtter. Selv om de er strukturelt forskjellige, alle pærer lagrer mat slik at planter overlever i løpet av en ugjestmild sesong og vokser i påfølgende årstider.

Disse plantene, i ugunstige vær- og klimaforhold, er ekte næringsreservosekker slik at planter kan vokse og blomstre selv under svært vanskelige forhold.

Klassifisering av pæreformet

I henhold til deres lagringsstruktur klassifiseres løkplanter i Pærer, knoller, knoller og jordstengler.

Pærer

Disse de er fra underjordiske stilker og det er der hvor næringsstoffene akkumuleres, men det som virkelig skiller seg ut er formatet, som ligner en plate eller en flat ball.

De vanligste eksemplene er løk og hvitløk. Det er godt å merke seg at når det gjelder hvitløk, består den ikke akkurat av en pære, men av forskjellige pærer, som populært er kjent som «hvitløksfedd».

Når det gjelder mat, trenger de ikke bekymre seg, siden de også er rike på næringsstoffer. På den annen side er foreningen av disse to ingrediensene gunstig for helsen vår. Veldig brukt som krydder, dens kombinasjon i tilberedning av retter er ikke bare deilig, men også indikert av ernæringseksperter, på grunn av den antiinflammatoriske og antibakterielle virkningen av løk, samt er indikert for kolesterolkontroll.

Også skallet kan brukes, siden det er rik på quercithin, komponent som hjelper deg å puste bedre, og er perfekt for de som lider av astma eller bronkitt. Men tro ikke at hvitløk er igjen, tross alt er den rik på antioksidanter, noe som hjelper immunforsvaret til å fungere bedre.

Knoller

Som med pærer, når det gjelder knoller, er bagasjerommet også under jorden. Deretter,hva er forskjellen?

Forskjellen er i utgangspunktet formatet, som generelt er mer avrundet. Hva mer, ser ut som en hypertrofert rot, som kanskje høres rart ut, men det lar dem faktisk klare å lagre stoffer, som stivelse og inulin.

Den første er en naturlig energikilde, mens den andre hjelper tarmen til å absorbere forskjellige mineraler, som magnesium og kalsium. Dette er bare noen få eksempler, siden hver mat har sine fordeler.

Kanskje den vanligste knollen er poteten, rik på vitamin B6, virker på nervesystemet og hjelper til med å avlaste stress fra dag til dag. Hva mer; Det er en kilde til fiber, protein og vitamin C, E, K og B-komplekset generelt.

Rhizomes

forskjellige typer pærer, for eksempel rhizom

Rhizomet er en stamme som fungerer som en rot. Disse har vanligvis det sylindriske formatet og vokse parallelt med bakken, som kan være under jorden eller forekomme på toppen, slik det er tilfellet med bananen.

Den har også knopper gjennom hele formasjonen. Eksempler på jordstengler i tillegg til bananen, er ingefær.

Knoller

Knollen er en underjordisk pære; med blader, stilker og røtter og planter med knoller er kormofytter.

Knoller er knollformede plantelagringsorganer som brukes til å overleve vinteren eller andre tøffe forhold som tørke og sommervarme. For sine egenskaper, de er planter som blir flerårige.

Mange knoller produsere to forskjellige typer røtter, de som utvikler seg fra bunnen av pæren er normale fibrøse røtter, og dannes når stilkene utvikler seg og blir produsert fra overflaten av basen til bunnen av pæren.

Den andre typen røtter er tykkere røtter som danner de nye jordstenglene i vekststadiet, kalles kontraktile røtter og skyv rotstokken til bakken.