Skip to content

Utvalg av 7 tropiske blomster til hage eller potte

19 de juni de 2021

Tropiske blomster er fantastiske. Gjennom evolusjonen har de sakte forvandlet seg til former og farger så muntre og så levende at de ser ut til å være malt av en kunstner. Heldigvis for oss er de ekte planter som bor på steder der de deler territoriet med et stort utvalg av arter, både dyr og planter.

Ta en titt på dette lille utvalget av 7 tropiske blomster som du kan ha i en gryte eller i hagen. Sikkert vil du ikke angre på det 😉.

Adenium obesum eller Desert Rose

Blomst av Adenium obesum eller Desert Rose

Vi starter med en av de mest kjente caudex-plantene: Desert Rose, hvis vitenskapelige navn er Adenium obesum. Denne planten, hjemmehørende i tropisk Afrika og Arabia, er en eviggrønn busk som kan nå 3 meter i høyden. De trompetformede blomstene er 4-5 cm i diameter, kan være rosa, røde eller tofargede, enkle eller doble, og blomstre om våren.

Hvem vil ikke ha denne skjønnheten hjemme? Slik at den overlever og vokser ordentlig, Jeg anbefaler at du planter den i en gryte med pimpstein og legger den på et sted der den er direkte utsatt for solen. Når temperaturen faller under 10 ° C, må du beskytte den i et drivhus eller innendørs, i et rom som er ventilert og der det ikke er kaldt.

Erythrina crista-galli eller Coral Tree

Erythrina crista-galli i blomst

De Erythrina crista-galli, kjent som Coral Tree, Ceibo, Pico de Gallo, Coral Flower eller Bucaré, er et eviggrønt tre innfødt i Sør-Amerika som når en høyde på 5 til 10 meter, og kan nå 20 meter. Dens nysgjerrige blomster blomstrer om våren til høsten, og de er ordnet i klyngede røde blomsterstander som er pentameriske, komplette og med bilateral symmetri.

For sine egenskaper, det anbefales å dyrke den i hagen, hvor den vil kunne vise all sin prakt hvis solen treffer den direkte og er på et sted der temperaturene ikke faller under -5 ° C.

Hibiscus rosa-sinensis eller Rose of China

Rosa blomst av Hibiscus rosa-sinensis

De Hibiscus rosa-sinensisKjent som Rosa de China, Poppy, Cayenne, Cucarda, Hibiscus, Papo eller Sanjoaquín, og er en eviggrønn busk hjemmehørende i Øst-Asia som vokser opp til 5 meter i høyden. Blomstene spirer fra vår til høst og er veldig store, 6 til 12 cm i diameter.. Det er mange sorter og hybrider, med et bredt spekter av farger: hvit, gul, oransje, rosa, rød, skarlagenrød.

Det er en busk som er mye dyrket i de varme områdene i verden. Det kan være både i en gryte og i hagen, i halvskygge eller i full sol. Hva mer, tåler kulde ned til -3 ° C.

Pachypodium lamerei eller Madagaskar Palm

Pachypodium lamerei blomster

De Pachypodium lamerei Det er en saftig plante med en tornet stamme som er hjemmehørende i Madagaskar, kjent som Madagaskar Palm, selv om den ikke er et palme. I habitat når den 8 meter i høyden, men i dyrking overstiger den sjelden 3 meter. Blomstene har en vakker hvit farge, måler 5-6 cm i diameter og vises i voksne eksemplarer om våren og sommeren..

Det er en av de mest kultiverte plantene, både innendørs og i hager. Vi vil utsette den for solen, i en gryte med et veldig porøst underlag (akadama, pimpstein) og beskytter den mot frost vil vi få den til å blomstre 🙂.

Plumeria eller Frangipani

Plumeria eller frangipani blomster

Plumeria er en slekt av løvfellende busker og trær som er hjemmehørende i de tropiske og subtropiske områdene i Amerika. De er ofte også kjent under det vanlige navnet Frangipani. Den vokser til 3-6m avhengig av sorten. Om sommeren produserer den store blomster, opptil 10 cm i diameter, duftende og fargede som kan være hvite med gule, rosa, hvite, gule med rosa..

For sine egenskaper, de kan fås både i gryte og i hagen, setter dem i et område utsatt for stjernekongen. Selvfølgelig må de beskyttes mot kulde og frost, bortsett fra Plumeria rubra var. acutifolia som lett tåler temperaturer ned til -3 ° C, forutsatt at det er kort tid.

Saintpaulia ionantha eller afrikansk fiolett

Afrikansk fiolett i blomst

De Saintpaulia ionantha, mye bedre kjent med det vanlige navnet African Violet, er en plante hjemmehørende i det østlige tropiske Afrika som når 15 cm i høyden og 30 cm i bredden. De små, men fantastiske lilla blomstene opp til 3 cm i diameter spirer om våren.

Det er en plante som På grunn av størrelsen og følsomheten overfor kulde, anbefales det å ha den i en gryte inne i hjemmet, i et rom med mye naturlig lys.

Strelitzia reginae eller Bird of Paradise

Strelitzia reginae eller Bird of Paradise i blomst

De Strelitzia reginae, populært kalt Bird of Paradise, Bird Flower eller Strelitzia, er en rhizomatøs urteaktig plante som er hjemmehørende i Sør-Afrika. Den danner en busk med en høyde på 1,5 meter og en diameter på 1,8 meter. Blomstene produseres om våren og sommeren, de er hermafrodittiske og asymmetriske.

Det er ideelt å ha i hjørnene på hagen eller terrassen der det er mye lys. Motstår opptil -4 ° C.

Og nå millioner dollar-spørsmålet: hvilke av disse blomstene likte du mest?