Skip to content

Utvalg av livlige blomster å ha i potter

24 de juni de 2021

Hvis du ikke har hage, eller bare vil ha det potteblomster og du vet ikke hvilke, du har flaks. Vi har laget et utvalg av noen av de beste plantene du kan ha i en gryte, og som i tillegg er veldig enkle å finne og enda mer å ta vare på. Starter med det populære pelargoniet (bildet over), som har tjent sin plass på våre balkonger og terrasser, og hvor de er kjent for å dekorere uteplassene til Sevilla, sør i Spania.

De er opprinnelig fra, hovedsakelig, den østlige Middelhavsregionen, men i dag vi kan finne dem hvor som helst av planeten takket være de vakre blomstene og den enkle kultivasjonen.

Dianthus

Dianthus barbatus

De nellik Det er en liten plante som ikke overstiger 70 cm i høyden. I kjølig klima dyrkes den mer som en toårig plante (det vil si to år går fra frøene blir sådd til planten dør), men i mildere klima kan det vare i flere år. Ulike arter av nelliker kan kombineres i samme gryte, noe som gir farge til stedet de er.

Begonia semperflorens

Begonia semperflorens

Begonia i varme klima lever i flere år, men i kjøligere klima holdes de mer som sesong- eller inneplanter. Imidlertid, den Begonia semperflorens Det har vist seg å være en av artene som best kan motstå litt kulde (så lenge den ikke er intens). De er små planter, omtrent 30 cm høye, og deres blomster er rosa, rød eller hvit. Bladene kan være grønne eller grønnbrune, veldig vakre.

Myosotis sylvatica

Myosotis sylvatica

De Myosotis sylvatica, bedre kjent som ikke glem meg, er en flerårig plante som er hjemmehørende i tempererte regioner i Europa. Blomstene er veldig små og består av fem blå kronblad. For å lage en fin blomsteroppsats (eller en fin blå flekk) anbefales det å plante flere Myosotis-prøver.

Generell pleie

  • plassering: Levende blomster trenger vanligvis full sol, unntatt Begonia, som foretrekker skyggefulle steder.
  • Irrigasjon: Vanning bør være hyppig, spesielt om sommeren, og unngå vannlogging.
  • Såing: Såing vil foregå på våren eller høsten. Hvis frøet er friskt, tar det vanligvis noen dager å spire.
  • Sende: De kan betales med gjødsel – organisk helst – fra vår til høst.

Vi håper det kos deg med blomstene dine livlig!