Skip to content

Utvalg av vakre blomster til hagen

14 de juni de 2021

Blomster er det som får en hage til å leve. Det er de som fargelegger huset vårt utvendige og de som markerer tidens gang, varmen kommer eller tvert imot den kalde vinteren. For at hagen din skal være full av vakre og prangende blomster, er det nødvendig å kjenne dem litt for å vite hvordan du skal ta vare på dem riktig.

Hvis du vil vite navnet på noen ideelle blomster til hagen din og noen av deres viktigste egenskaper, er det bare å fortsette å lese 🙂

Kornblomst

Kornblomst

Kornblomst, med et vitenskapelig navn Centauera cyanus, Det er tradisjonelt kjent av fliser, lindita, pensel eller mørke sirkler, i tillegg til noen andre navn. Denne blomsten tilhører familien Asteraceae. Det er en plante hjemmehørende i Europa og Asia.

I tillegg til den vakre fargen for hagen det brukes ofte til medisinske formål. Den vokser naturlig i områder som er nærmest kornåker.

Blant de viktigste egenskapene finner vi en høyde som kan nå femti centimeter, med ganske tynne og fleksible stilker som gjør det til et lett anlegg. De nedre bladene er petioled og blomstene, med en vakker blå, rosa-hvit og til og med lilla, kan nytes om våren. Det blomstrer vanligvis fra mai.

Veggblomst

Veggblomst

Vitenskapelig navn Erysimum cheiri. Navnet kommer fra arabisk og betyr «av de beste.» Av denne grunn blir mange kalt wallflower når de vil referere til det som er best eller det vakreste. Blomstene har vært høyt verdsatt i antikken, ikke bare for sin prangende, men også for sin behagelige aroma.

Det er forskjellige varianter av veggblomst, både enkle og doble, og i gule, hvite og røde farger. Blomstene symboliserer skjønnhet, selv om varigheten er ganske kort. TDe varer fortsatt bare rundt to uker i all sin prakt og aroma.

Fordi duften er veldig kraftig, anbefales det ikke å plassere den på svært lukkede steder, da det kan være irriterende. Ideelt sett plasserer du dem i hagen i frisk luft.

Kjempeblomst hvitløk

allium giganteum

Dens vitenskapelige navn er Allium giganteum. Det er en ganske dekorativ plante som når opp til en og en halv meter i høyden. Den blomstrer bare om våren, og så snart temperaturene begynner å synke, forsvinner den. Det er et ideelt anlegg for å signalisere begynnelsen av våren og godt vær.

Den har en stor pære som gir plasser store, brede, kjøttfulle teksturerte blader. Disse bladene lagrer store mengder vann og har grønn til grå farge. Normalt begynner bladene å spire fra midten av planten, og nesten tidlig på sommeren dukker det opp en stor kuleblomstring som består av et mangfold av små lilla blomster.

Skjønnheten til denne planten gjør at den ofte dyrkes til dekorative formål i urbane sentre, og den er også egnet for dyrking i potter.

Alstroemerias

Alstroemeria aurantiaca

De er også kjent under navnet den peruanske liljen. Dens vitenskapelige navn er Alstroemeria aurantiaca i dedikasjon til den svenske botanikeren Claus von Alstroemer. Blomstene symboliserer formue, helse og velstand. De er nært knyttet til positive begreper knyttet til vennskap og velvære generelt.

Denne blomsten er en veldig vanlig gave mellom venner for å vise hengivenhet.

Det er en knollær urteaktig plante og kan dyrkes både for avskåret blomst eller direkte i hagen som en naturlig plante. Den har en veldig prangende farge og er ganske elegant.

Bladene er av flerårig type, selv om den naturlige blomstringen vanligvis er fra vår til langt ut på høsten. Alt dette skjer hvis forholdene er gunstige, siden de ikke tåler dårlige værforhold godt og trenger høye temperaturer og soltimer. Takket være de mest sofistikerte dyrkingsteknikkene, kan de vedlikeholdes hele året ved hjelp av oppvarming og ekstra kunstig belysning.

Fugl fra paradis

Fugl fra paradis

Dens vitenskapelige navn er Strelitzia reginae. De veldig prangende blomstene er det som kjennetegner det og gir det navnet. Og de har en ganske nysgjerrig form: en fuglform. Bladene til denne planten er store, grågrønne i fargen og ovale. De er ganske motstandsdyktige mot ugunstige værforhold. Hver stamme har seks blomster med oransje-gule kronblad og tre dype blå kronblad.

Blomstene er den mest slående delen, og gjør derfor denne planten mye brukt til blomstersentre, og kombinerer perfekt med andre stauder.

Lyng

lyng

Dens vitenskapelige navn er Calluna vulgaris. Det er en buskaktig plante som kan nå 60 centimeter i høyden. Hvis forholdene tillater det og deres pleie er riktig, kan de måle opptil en meter.

Stammen har ganske små blader som ikke er lengre enn 8 mm. Grenene er gråhårete og blomstene er ordnet i buketter. Hovedfargene er rosa og lilla. Blomstene er omtrent 7 mm lange.

Denne planten er innfødt i regionene Irland, Skandinavia og Skottland. Den er veldig motstandsdyktig og trenger ikke mye pleie, siden de er i stand til å vokse i fattige jordarter. Lyngblomsten representerer beundring, skjønnhet og lykke til, og er også forbundet med beskyttelse og ensomhet.

Gitter

gitter

Dens vitenskapelige navn er Celosia cristata. De er kjent som hanekammer. De er planter med veldig prangende og fargede blomster. Mange av artene til denne planten er spiselige.

De er eviggrønne planter hjemmehørende i tropene i Amerika, Afrika og Asia. De når vanligvis opptil en meter i høyden. Blomstene er gule og karminrøde og er ordnet i piggblomstrer. De er ganske brede og når 10-12 cm og stammen er kjøttfull.

Med denne listen over blomster kan du nyte en veldig fargerik og vakker hage i løpet av de beste tider på året. Hvis du fremdeles ikke kan bestemme hvilke planter du skal ha, bruk denne listen, og du vil se at hagen din vil misunnes av dine naboer og venner.