Skip to content

Valmue (Papaver)

6 de juni de 2021

De Papaver De er urter som, selv om det vitenskapelige navnet kan forvirre oss, i virkeligheten er jeg overbevist om at alle, som andre som mindre, noen gang har sett blomstene sine. Og det er at valmuer, slik de er kjent, i tillegg til å være dyrebare, er veldig delikate: kronbladene deres faller umiddelbart så snart vinden blåser litt kraftig.

Disse egenskapene gjør dem til en av de enkleste plantene å identifisere, men det kan være mer hvis vi tar i betraktning at spirehastigheten deres er høy. Faktisk er det normale at hvis du for eksempel sår ti frø, alle eller de fleste spirer, så hvis du vil kose deg med dem i hagen eller terrassen din, trenger du bare å skaffe deg noen. Neste vil du oppdage hvordan du tar vare på dem.

Papaverens opprinnelse og egenskaper

Papaver eller valmuer er årlige (lever ett år), toårige (to år) eller livlige (mer enn 3 år) urter som tilhører Papaveraceae-familien. De distribueres i hele Europa, Asia og Nord-Amerika, og De er preget av å nå en høyde på 20 centimeter til nesten 2 meter. Bladene er mer eller mindre delt, de nedre er petiolate og de øvre, hvis de er, er sittende (det vil si at de ikke har en petiole som forbinder dem med stammen).

De blomstrer normalt på våren. Blomstene er ensomme og terminale, og består av 2 eller 3 kelkblader, i tillegg til 4 til 6 kronblader med rød, oransje, gul, hvit eller lilla farge. Fruktene er kapsler med en masse til en subglobose-form som inneholder mange reniforme, striated eller retikulerte frø med en størrelse på 0,5 til 1,5 mm i forskjellige farger.

Hovedarter eller typer

De mest kjente er følgende:

Papaver argemone

Papaver argemone blomstrer om våren

De Papaver argemone, kjent som valmuemann, er en årlig plante hjemmehørende i Europa som når en høyde på 40 centimeter. I motsetning til andre valmuer er frukten opptil 2 centimeter lang, har ribber, er avlang-sylindrisk i form og har oppreist og hardt hår. Den blomstrer om våren og sommeren og produserer røde blomster.

Papaver dubium

Papaver dubium er en type valmue

De Papaver dubium, kjent som avlang valmue, er en urt innfødt i Europa, Vest- og Sentral-Asia, Nord-Afrika og Macaronesia. I Spania er det vanlig på den iberiske halvøya og på Balearene. Den har de samme egenskapene som vanlig valmue (Papaver rhoeas), men fargen på blomstene er lysere røde. Den blomstrer om våren og sommeren.

Papaver hybridum

Utsikt over Papaver hybridum i blomst

De Papaver hybridum, kjent som trist valmue, er en årlig urt innfødt i Europa, Nord-Afrika og Asia. I Spania er det hyppig på den iberiske halvøya, spesielt på kantene av veier og i forlatte felt. Blomstene er rødlige eller bleke karmosinrøde, og spirer om våren-sommeren.

Papaver rhoeas

Den røde valmuen er en urt

De Papaver rhoeas, kjent som vanlig valmue eller vill valmue, er en årlig urt som finnes i Eurasia og Nord-Afrika. Den kan nå en høyde på mer enn 50 centimeter, og blomstene er intense skarlagenrøde, blussede og nesten sfæriske. Den blomstrer om våren.

applikasjoner

Det er interessant som en prydplante, men uten tvil er den mest utbredte bruken kulinarisk. De friske grønne bladene kan plukkes før blomstring og tilberedes som spinat. På den annen side er frøene gode som krydder, og de brukes også i bakverk.

Papaver somniferum

Valmuen er en urt som tilhører slekten Papaver

De Papaver somniferum, kjent som valmue eller valmue, er en årlig urt innfødt i det sørlige og østlige Middelhavet. Den kan nå en høyde på mellom 15 og 1,5 meter. Blomstene er stilkede, ensomme og terminale, hvite, rosa, lilla eller røde. Den blomstrer om våren-sommeren.

applikasjoner

Halvmoden frukt, så vel som tørket saft, inneholder alkaloider, så de brukes til å lage opium og dets derivater ulovlig. I moderne medisin brukes de samme alkaloider som smertestillende midler.

Frøene brukes til å pynt boller, brød og lignende., og blir også lagt til fuglefôr. Oljen hentet fra disse brukes til å lage såper og som drivstoff.

Hvordan tar Papavers seg av seg selv?

Hvis du vil ha litt papaver i hagen eller på terrassen, anbefaler vi at du gir følgende pleie:

plassering

De er planter som må være i utlandet, i sin helhet Sol.

Land

  • Blomsterpotte: fyll med universelt voksende substrat for planter.
  • Verft: de vokser i alle typer jordsmonn, så lenge de har god drenering.

Irrigasjon

Vanning må være moderat. Om sommeren kan det være nødvendig å vanne 3-4 ganger i uken, derimot må du plassere det resten av året.

Abonnent

Papaver nudicaule er en urt

Det anbefales på det sterkeste å betale dem fra vår til sommer, med litt guano eller et annet organisk produkt, i henhold til instruksjonene angitt på pakken.

Multiplikasjon

Papaver multipliser med frø om våren og sommeren. For dette anbefales det å så dem i en frøplantebrett med universelt underlag, og plassere ett eller to frø i hver alveolus. Det er viktig å ikke begrave dem for mye, akkurat nok til at de ikke blir veldig utsatt for stjernekongen.

Etterpå blir den vannet og såbedet plasseres ute, i halvskygge. Således, og holder substratet fuktig (men ikke oversvømmet), vil de spire i løpet av 5-10 dager.

Planting eller transplantasjonstid

vår, når frosten har gått.

Rustikk

Det meste av Papaver er årlige planter følsom for kulde.

Papaver mcconnellii er en urt

Hva synes du om disse plantene?