Skip to content

Vannmelon dyrking

20 de juni de 2021

I dag hadde jeg en velsmakende, søt, aromatisk og fersk vannmelon. Vannmelon er ideell for de som slanker, fordi den har høyt vanninnhold og få kalorier, også for å spise om sommeren og når kroppen ber om fersk mat.

Det er ikke en av mest populære hageavlinger men fortsatt i dag dedikerer vi oss til vannmelon det er et interessant alternativ å inkludere.

Vannmelon kuriositeter

Jeg dyrker vannmelon

Vannmelon, hvis vitenskapelige navn er Citrullus lanaus, er en urteaktig årlig plante som tilhører Cucurbitaceae familie. Den er innfødt i Kalahari-ørkenen, i Afrika, og vokser der i naturen. I dag har dyrkingen spredt seg og dyrket mange steder, som Italia, Hellas og Spania.

Mangfoldet av vannmelon med de klassiske svarte frøene er den mest klassiske, men få vet at det finnes varianter uten frø, som er differensiert av huden, som ikke presenterer de klassiske stripene.

Vannmelon er en tropisk frukt Og det er derfor det trenger en temperatur mellom 23 ° C og 28 ° C for å være i optimale forhold. Allikevel kan den tilpasse seg lavere temperaturer så lenge de ikke overstiger 11 grader Celsius fordi da stopper veksten. Av denne grunn er den beste tiden for såing vår og etter frost.

Vannmelon vokser jevnt inn godt drenert, næringstett jord så den må være rik på organisk materiale. Husk at det er en stor frukt, så når du planter, må du være forsiktig med å holde en viss avstand mellom plante og plante, minst 1,5 meter mellom den ene og den andre. Radene skal også ha likt avstand fra den ene til den andre. Hvis du ikke har mye plass, kan du dyrke vannmelon i potter, selv om du alltid passer på at beholderen er stor og dyp slik at røttene kan utvides.

Fra tid til annen husk å fjerne ugresset og fjerne jorden, og legge til en kompostbonus. Når det gjelder vanning, bør det være vanlig, men ikke overdrevet. Vær oppmerksom på blomstring da de indikerer at de fra det øyeblikket trenger en mindre mengde vann.

Vannmelon skadedyr og sykdommer

Vannmelon

Som med alle agurker blir vannmelon angrepet av følgende fiender: edderkoppmidd, hvitflue, bladlus og trips. I tillegg er det vanlig å lide av sykdommer som aske samt andre av vaskulær opprinnelse og en såkalt gummikreft i stammen.

De vekstsyklus for vannmelon Det varer i 90 til 150 dager, og innhøstingen skjer når frukten har modnet. For å finne ut av det, bare trykk på dem med fingrene, for hvis de høres hule ut, er de i ferd med å gjøre det. Du kan også prøve å skrape huden med neglene dine, for hvis den skiller seg ut, er det en indikator på at den er klar.