Skip to content

Vår, den ideelle tiden for å plante pærer

21 de juni de 2021

Våren er blomstersesongen, men … ikke den eneste. I løpet av de varmeste månedene av året er det mange planter som kan gi farge og friskhet til hagen eller terrassen vår, for eksempel gladioler, georginer eller smørblomster. Disse tre har en ting til felles, og det er skal plantes om våren for å kunne blomstre to eller tre måneder senere, om sommeren.

Tør du å plante pærer? La oss hjelpe deg 🙂.

Amaryllis

Den pæreformede familien er veldig omfattende: det er mer enn 120 slekter med sine mange arter og varianter! Og det beste er at mange av dem blomstrer om sommeren. Det er noen som må plantes om høsten for å kunne nyte blomstene våre om våren, for eksempel tulipaner eller hyasinter; men det er andre som plantes om våren og blomstrer om sommeren og til og med om høsten. Listen over sistnevnte er veldig, veldig lang: georginer, smørkopper, krokosmier, liljer, rotting, …

Alle har spektakulære blomster, veldig lyse farger. Dessuten også du kan finne pæreplanter som skiller seg ut for å ha veldig dekorative blader, som noen varianter av Canna indica.

Gladiolus

Hvordan pærer blir plantet og tatt vare på

Løkplanter trenger et godt drenerende underlag / jord for å unngå rotting. A) Ja, Jeg anbefaler å blande svart torv med 30% perlit (eller noe lignende materiale). Hvis du vil plante den direkte i hagen, lager du et lite 20 cm hull, fyll det med universalunderlag og plant pæren ca 5 cm under bakkenivå, i et område utsatt for direkte sol.

Når det gjelder vanning, bør dette være sporadisk. Som vanlig, vi må vanne mellom 2 og 3 ganger i ukenSelv om du ser at jorden er veldig tørr, må du vanne pærene oftere – unngå vannmassasje – slik at de ikke tørker ut og kan produsere en interessant mengde blomster.

Plante pærer om våren, og nyt en sommer full av farger. 🙂