Skip to content

Våren er i luften!

25 de februar de 2021
  • Snowdrops i full blomst. Klikk på en annen pixel for å forstørre og lese bildetekster. Foto / Illustrasjon: Susan Belsinger
  • Dette trollhassel viser sine gule blomster mot en blå himmel (Hamamelis x intermedia «Arnold’s Promise»).
  • Denne rødblomste trollhasselen (Hamamelis vernalis) har de mest duftende blomstene – både søte og krydret.
  • Min venn Deborah Hall dyrker mange vårblomstrende planter og alle trollhasslene på bildet. Denne kinesiske trollhasselen (Hamamelis mollis) er uvanlig ved at den holder bladene.
  • Selv om det er vanskeligere å se blomstene med bladene, synes jeg denne kinesiske trollhasselen er spøkende vakker.
  • Fremvoksende påskeliljer er et sikkert vårtegn.
  • Påskeliljene ser ut til å vokse minst en tomme om dagen når solen er ute – disse blomsterknoppene heves allerede.
  • Disse snøklokkene har naturliggjort seg i denne skyggefulle, skogkledde hagen.
  • Jeg gleder meg over de strålende chartreuse-blomstene til denne Hellebores foetidus selv om aromaen er ganske stinkende.
  • Hellebores orientale kalles noen ganger Lenten Rose.

Vel, mars kom inn som en løve; forhåpentligvis vil det gå ut som et lam. Våren er i lufta og de varmere dagene, solskinnet og lengre dagslys har løftet alles humør. Vi dro fra februar med en dagslengde på 11 timer og 11 minutter, og ved slutten av denne måneden vil våre daglige lystider være 12 timer og 40 minutter – det er en økning på 1 time og 29 minutter på bare en måned. Yahoo for oss gartnere!

Hagen min jord er altfor fuktig til å tenke på å gå inn, så jeg prøver å være tålmodig. I forrige uke hadde vi vindkast på over 50 km / t, så jeg har brukt mange timer på å bare gå rundt hagen og plukke opp kjepper og dra lemmer ut i skogen. Det er mange store lemmer og trær nede som du trenger å jobbe med med motorsag. Jeg trenger å rydde opp i alle stilkene og ugresset som jeg lot stå for fugledekke og mate i mange av hagene rundt huset. Nå er det på tide å fjerne dødt og skadet plantemateriale, avdekke nye vekster.

Jeg har en venninne, Deborah Hall, som har en av de grønneste tommelen jeg kjenner. Skoghagen hennes er utrolig og har alltid noe i blomst året rundt. Jeg dro opp for å se hennes hekseblomster i blomst (bildet her) denne uken. Tre sikre første vårtegn for meg (i tillegg til økningen i daglengde) er oppblomstringen av Hamamelis, påskeliljeblader som stikker gjennom jorden og synlig vokser høyere hver dag, og de sjarmerende klyngene av snødråper. Også noen kulturer av Hellebores blomstrer, jeg ser kyllingbiter spre seg fremover, treknoppene heves merkbart og fuglesangen har hørbart forandret seg. Jeg legger ut noen få bilder av disse vårbølgene som du kan glede deg over. Ha en fin helg og kom deg ut for å se våren i hagen din.

Søstersiden vår FineGardening.com er vert for en fotoutfordring om våroppvåkning. Legg ut et bilde innen 15. april. Skaperen av det vinnende bidraget vil bli tildelt et gavekort på $ 100 fra White Flower Farm.