Skip to content

Vårens ørken, blomsten av tørre land

24 de juni de 2021

I de tørre og varme landene på det amerikanske kontinentet kan vi finne en slekt av urteaktige planter hvis blomster er veldig dekorative, og som motstår tørke. De er kjent som Ørken vårFordi når de blomstrer, begynner de det mest godartede stadiet i ørkenen, det vil si at de begynner i flere måneder der været gir et pusterom og regnet ser ut. Også kjent som nattlysblomsterplanter på grunn av dem (spesielt av Oenothera biennis) så populær olje blir ekstrahert.

Navnet på slekten til denne typen planter er Oenothera, som består av mer enn 100 forskjellige arter. Det er noen som er flerårige, andre årlige og andre halvårlige, men de har alle felles til formen på blomstene sine, som kan minne om valmuen.

Oenothera deltoides

Desert Spring er en liten plante, omtrent 20 cm høy, ideell å ha i potter eller planter sammen med andre planter av samme størrelse eller med andre av sitt slag. Det er også et perfekt alternativ hvis vi vil ha det som et steinverk, siden det motstår tørke uten problemer.

Det ideelle underlaget vil være et som har god drenering, som er løst. Dette er en plante som ikke støtter overdreven fuktighet i underlaget, det er derfor vi vil la jorden tørke før vanning igjen. Selvfølgelig må vi plassere den i full sol.

Oenothera

Når planten tørker, vil den se mer eller mindre ut som den på bildet ovenfor. Det vil ikke ta lang tid før vinden «løfter» den fra bakken, og den vil føre den over ørkenen. Hvis du noen gang har vært eller skal dit, er det sannsynlig at du finner en av disse plantene som ruller på sanden.

Hvis du vil ha en ørken vår i hagen din, legg frøene i et glass vann i 24 timer, og så dem i såbedet i full sol og hold underlaget litt fuktig hver dag. I løpet av kort tid vil de spire, og du vil kunne nyte de vakre blomstene deres.