Skip to content

Vaskemaskiner og kunst kolliderer i en Santa Barbara-hage

16 de februar de 2021

Foto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy GoodnickFoto / Illustrasjon: Billy Goodnick“Kjære, jeg er så stolt av at du slår av røret og tar en skulpturklasse på samfunnshøgskolen. Og jeg er sikker på at det er et perfekt sted i nærheten av slangebibben der den ting er veldig glad. ”

Dessverre, det er slik mye “kunst” vinder opp i hagen, sammen med akkumulering av ting du bare ikke kunne passere på byttemøtet. Noen mennesker har evner for «eklektisk», men for resten av oss er det en annen måte å tilpasse hagen din på.

Ta for eksempel tilnærmingen mine klienter John og Constance Thayer brukte. Den nye hagen deres var noe de hadde ventet i årevis på å designe og bygge. Da det var på tide å legge siste hånd på hagen, tok Jonstance (det er slik de signerer e-postene sine; jeg synes det er søtt.) Seg god tid og så viktigheten av å gifte seg med de ideelle brikkene med hvert hageanlegg.

Hvis du var Thays brevbærer, ville du med en gang vite at disse menneskene vet hvordan de skal ha det gøy.

postboksbase postkasse
Deres spesialbygd postkasse stiger fra en base av rustne irisblader, stiplet med paddehatter (over til venstre). Det heftige firkantrøret som støtter den USPS-godkjente boksen, har adressen kuttet ut foran, og en messingskarabebille erstatter den vanlige henting av rødt flagg. Flere blader spirer fra esken og vrir seg mot himmelen.

Postkassen (over til høyre) er et bestillingsverk fra billedhuggeren Rick Hartner, som Thayers oppdaget etter å ha blitt forelsket i en av fontene hans på det nå nedlagte Nofufi Garden Gallery, i Encinita, CA.

fontene
Designet mitt krevde en resirkulerende vannfunksjon i den solrike østhagen. På tegningen var sirkelen merket «Å bli valgt av eieren.» Det er slik en resirkulert-Maytag-vaskemaskin-slått-foss ble kontaktpunktet, produsenten av vannmusikk og fuglebad synlig fra terrassen og stuen. Rick kuttet og formet de emaljerte sidene av vaskemaskinen til en perlemor kaskade av rennende vann (bilder over og under).
Lagt til bonus: Thayers er aktive fuglekikkere. Flyttende vann og det lille bassenget ved basen tiltrekker seg tørste besøkende som en fuglevognstopp.

fontenen detalj
Hartner og Thayers samarbeidet igjen for å lage et annet tilpasset, men utilitaristisk stykke. Hva om Rick setter sitt kunstnerskap på jobb et smorgasbord av fuglematere? Hva om fugler kunne feire mens vertene deres slo seg i nærheten?

«Matere vi så i butikkene var bare så mye kommersielt søppel,» sier John. «Vi trengte noe som ville passe til hagen vi så for oss.» Han jobbet utfra Johns skisser og formet en botanisk umulig hybrid mellom en Fantasia-sopp og et tre fra en barnebok. Du kan se resultatet på bildene nedenfor.

trefôr mater nærbilde
fuglehus I den vestlige hagen vokser det et massivt paprika fra California, en kjærkommen kilde til ettermiddagsskygge, men en utfordring å hage under. Blant det frodige løvverket av gigantisk delt bladfilodendron, står aeonium i middagstallerken og australske trebregner mystiske gjenstander.

Mitt første inntrykk var av et par syklopiske utenomjordiske, munnen deres i ryggen, og så de skjønne plantene i middelhavsklimaet. Egentlig er disse leiefrie fuglehus som ennå ikke har funnet beboere – ikke noe hell på Craigslist.
bauble Ok, nok med rusten; la oss ta noen høykroma moro! Selv med all planlegging og oppmerksomhet, er det plass i hagen til kuler som disse, disse … (Øh, jeg gir opp. Jeg vet ikke hva de er, men de ser kule ut hengende fra takskjegget.)
drager
Se! Oppe på himmelen! Det er en familie av flygende drager, forvirrer pokkeren fra noen som lurer på hvilken vei vinden blåser. Momma peker en vei mens barna vandrer til videospillavdelingen. Men herregud, de ser sikkert ut som de har det gøy.
benk ​​og gangvei
Min favorittbit i hagen beviser at universet er intelligent (ignorere det motsatte beviset for sent på kvelden reklame). Plantedesignet mitt for vesthagen var en studie i løvverk, med vekt på gulgrønt for å lyse den skyggefulle sengen. Vel, hva oppdaget John og Constance, men a benk (over) som passer perfekt til sitronfargene til Phormium «Duet» (til høyre), Farfugium «Aureo-marginata» (til venstre) og Asparges densiflora «Myers».
Glasuren på kaken – mer presist, glasset på flisene – er den fliser av bambusmotiv etterligne en massiv nærliggende stativ av tømmerbambus (Bambusa oldhamii) (detaljfoto, nedenfor). Universet er ikke bare intelligent; det er hjerne ganger uendelig.

benkdetalj
Sist opp er denne rosa aksent Op Art dørmatte, prikken over i’en for den lekende rosa inngangsdøren. (Ser ut som om jeg ikke er den eneste Crocs-fanen.)

dørmatte

Etter å ha ventet mange år på å skape sitt veldig personlige og særegne landskap, belønte John og Constance Thayer sin tålmodige og selektive tilnærming dem med en hage som gjenspeiler deres personlige stil.

«Vi elsker alt ved denne hagen, men det er kunsten som gir oss så mye glede,» sier Constance. «Vi er noen ganger fristet til å ta med oss ​​nok en gang impulskjøp, men vi vet at du kan ha for mye av det gode.»