Skip to content

Vil du ha plantene i perfekt stand? Går inn!

11 de juni de 2021

I full sesong med såing av frø, det er den ideelle tiden å ta vare på frøbedene dine, og garanterer dermed plantens overlevelse. Siden frøene blir sådd til plantene når en viss høyde, som vil avhenge av hvilken art det er, er deres helse veldig delikat.

Derfor er det ingenting som å følge disse tipsene og redusere risikoen som kan oppstå i løpet av sesongen vekst.

Pitaya

Først: rengjør såbedet godt

Hvis du er som meg som liker å gjenbruke ting om og om igjen til de ikke lenger er brukbare (noe som sjelden skjer), er det første du må gjøre rengjør såbedet samvittighetsfullt som du skal bruke til å så frøene dine. Det ideelle er å bruke økologiske produkter, men du kan også bruke noen dråper oppvaskmaskin for deretter å skylle det godt. Til slutt kan den stå å tørke i solen, eller vi tørker den selv med en klut.

For det andre: velg underlaget

Dette er det viktigste og kompliserte samtidig, siden avhengig av hvilken type plante det er, vil en eller annen type substrat være mer tilrådelig. For eksempel:

  • Kaktus, sukkulenter og andre ørkenplanter: bruk et spesifikt substrat for kaktus, eller lag en blanding av 60% svart torv, 30% perlit og 10% vermikulitt.
  • Innfødte trær eller lette å dyrke: universalunderlag, eller 70% svart torv med 30% perlit.
  • Trær og busker som ligger veldig i utkanten av klimasonen vår (enten ved varme eller kulde): for denne typen planter anbefaler jeg å bruke substrater eller blandinger av høy kvalitet, for eksempel 40% akadama med 60% svart torv.
  • Akvatiske planter og sesongmessige planter: svart torv.

For det tredje: Velg vanningsvannet

Det mest passende vannet er regn, men hvis du bor i et tørt område Du kan bruke vann fra springen ved å la den stå over natten slik at klor går ned. Hvis det er arter som trenger vann og underlag med lav pH, tilsett noen få dråper sitron eller eddik for hver liter vann, og du kan bruke den til å vanne uten problemer.

Fire: plassering

Plasseringen av frøbedene avhenger også av plantene du har plantet. De bør vanligvis plasseres i full sol, men planter som Calathea, lønn eller Aspidistra vil spire best i halvskygge.

Hotbed

Endelig råd

For å avslutte, vil jeg gi deg noen endelige råd som sikkert vil hjelpe deg. Den første har å gjøre med vanningen. Det er veldig viktig alltid opprettholde en viss fuktighetsgrad i underlaget, slik at plantene kan vokse godt.

Likeledes er det også nødvendig at bruk et økologisk soppdrepende middel -som kobber eller svovel- fra den første dagen for såing og etter produsentens anbefalinger, da dette vil forhindre sopp i å angripe de nylig spire skuddene, og dermed opprettholde en misunnelsesverdig helsetilstand.