Skip to content

Ville planter

26 de juni de 2021

Det er mange ville planter som skiller seg ut, enten for blomstring eller for egenskaper. For blomstringen kan vi markere pion eller primrose, for dens egenskaper, lavendel eller ryllik.

Peony er også kjent som en buskrose, da denne planten finnes i enhver busk eller skog. Det er en plante som kan nå en meter i høyden og produserer store, duftende blomster i forskjellige farger, den vanligste er rosa. Blomstene er veldig vakre, men veldig delikate, siden kronbladene kan falle veldig lett, til og med bare med regnvann. Det finnes flere typer pioner, med doble eller enkle blomster. Den blomstrer om våren, selv om den er en langsomt voksende plante. Det multipliserer gjennom inndeling av drap.

Primula

Primrose er en lav plante som produserer blomster med fem kronblader. Det er alle farger, men de ville er vanligvis gule. Det er en plante som blomstrer rundt mars. Den er veldig motstandsdyktig mot kulde og liker fuktighet. Den kan reproduseres gjennom frø eller ved å transplantere planten.

lavendel

Lavendel er en busk som blomstrer fra vår til høst. Blomstene er lilla og det er en veldig aromatisk plante. En plante i vinduet hindrer mygg i å komme inn i huset. Den tørkede planten er den mest brukte. For å tørke den, samle en haug med blomster med stilkene, de er bundet og hengt opp ned på et ventilert sted. Disse tørkede plantene kan legges i tøyposer for å parfyme skapene.

I tillegg, hvis det tilberedes en olje (som maser de friske blomstene i en gryte med olje i solen i 15 dager), er det bra å kurere smerter i foten, smerter i korsryggen og revmatiske smerter.

Ryllik

Ryllik er en annen vill plante som er preget av å ha mange små blomster i samme stamme. Blomstene kan være hvite eller rosa og blomstre fra sommer til høst. Med den tørkede planten tilberedes te som er bra for menstruasjonssmerter.

Mer informasjon – Vill rose.