Skip to content

Villrose

26 de juni de 2021

Roser er vakre planter, hvis blomster er like for alle. Det er mange slags roser, en av disse er Villrose eller hyben. Denne planten er en busk som finnes på stiene og stiene i skogene, og som kan nå en høyde på to meter.

Villrosen produserer blomster rosa i fargen, selv om det også er hvite, og de består av fem kronblader. Disse blomstene gleder oss fra vår til høst, sesongen der de viker for frukten av denne rosen, hyben. Denne er rød i fargen og inni er frøene til hunden rose.

Øst frukt Den har gode egenskaper, den er rik på vitamin C og har fem ganger mer enn noen sitrus. Den har også antioksidanter, betennelsesdempende, helbredende og fordøyelsesegenskaper.

For å dra nytte av disse egenskapene er det forskjellige måter å ta hyben på:

  • Rå eller fersk: Fruktets frø må fjernes, og deretter må den resulterende massen blandes med sukker. Dette preparatet blir tatt som syltetøy, og det er den beste bruken av vitamin C.
  • Infusjon: Legg til en håndfull rose hofter, blomster og blader av villrosen i en kopp vann og vent til den kommer til gress. Denne infusjonen er fordøyelsessystemet. Hvis infusjonen bare er laget med bladene av rosen, vil den berolige nervene og kan til og med fungere som et mildt avføringsmiddel. I tillegg kan våte kompresser påføres med denne infusjonen for å eliminere betennelse. Hvis infusjonen bare er med rose hofter, vil den være snerpende.
  • Tonic: Med kronbladene til blomstene kan vi tilberede en tonic for fet hud. For å gjøre dette tilberedes en infusjon, får avkjøles og lagres i en lufttett beholder.

For å multiplisere Denne planten kan sås frøene som er inne i hyben, men du kan også prøve gjennom stiklinger.

Mer informasjon – Typer roser og andre typer ville blomster til hagen.