Skip to content

Vintersolverv markerer lysets retur

17 de februar de 2021
  • Misteltein, kristtorn og eføy er urtene som er representant for vintersolverv.Foto/Illustrasjon: susan belsinger
  • Rosmarin er en tradisjonell urt av juletidsesongen, siden den betyr minne. Husker du at denne planten pleide å være Rosmarinus officinalis? Det er nå omklassifisert av taksonomer og anses nå å være en salvia: Salvia rosmarinus! Foto / illustrasjon: susan belsinger
  • Ta lyset inn i hjemmet ditt i vintermånedene ved hjelp av stearinlys og faerielamper. Foto / illustrasjon: susan belsinger

Selv om det virker som om vinteren og det kalde været nettopp har begynt, starter vintersolverv juletidsesongen og lysets retur med den korteste dagen og den lengste natten i hele året. Halllujah! De siste nettene har vært 15 grader F i min Maryland-sone 7, med temperaturer på dagtid i de lave 30-årene … bbbrrhhh!

Vedovnen har gått 24/7, noe som betyr mye haling og stoking av tre. Så takknemlig for trærne som holder hjemmet og kroppen varm. Jeg besøker dem daglig; de fleste av dem er bare og nakne av løvet sitt, og likevel holder de fast i de frysende tempene, enten solen skinner, vinden skar oss raskt, eller de er utsmykket med snø eller tungt med is.

I dag kuttet jeg noen greener til begynnelsen av yulen og morgendagens vintersolvervfeiring. Jeg takket trærne da jeg kuttet små grener og plukket også opp grener som hadde knekt og blitt kastet til jorden, sammen med noen kjegler fra de hvite furu- og grantrærne i åssiden vår. Jeg vil bruke disse til å dekke salene; disse vil pynte bordet mitt, kappe og bli gjemt her og der på vinduskarm og hyller. Akkurat nå bruker jeg små lys så vel som alle slags stearinlys, feirer og bringer lyset inn i huset – det er oppvarmende og trøstende, for ikke å nevne munter.

De tre viktigste plantene i vintersolverv er misteltein, kristtorn og eføy, mens urter fra vintersøylen er stort sett noen av bartrærene: furu, gran, einer, sedertre, gran (fra østkystens nakke i skogen), buksbom, barlind, og noen av kristtorn kultivarer. Selvfølgelig legger jeg til de tradisjonelle sesongblomstene: punktettier, cyklamen og amaryllis til blandingen for farge.

Det er tre farger med lys på mitt Yuletide / solstice-alter / bord. Hvite lys symboliserer renhet, rensing og beskyttelse – rensing av gamle og unødvendige ting om vinteren – og selvfølgelig er hvitt fargen på snø. Grønne lys minner oss om vår grønne forbindelse til alle grønne voksende planter i naturen, den grønne ånden og representerer Green Man og Green Women / Holly King and Queen. Røde lys er et symbol på vår brennende sol, varme og mot til å fortsette.

Selv om dette er en mørk årstid, går vi fremover i lyset. Bruk denne tiden med kaldt vær og mørke dager til å vende innover, reflektere over det siste året og gi slipp, tenke på fremtiden og sette din intensjon for det kommende året. Dette er en tid til å slappe av og hvile dypt; sørg for at du bruker litt tid på å gjøre dette. Dvalemodus som dyrene, gå ned og tåle vintersesongen som trærne. Gi deg tid til fornyelse og opplev nedetid, enten det er å lese, ta lur eller lage suppe, brød eller bare nyte en kopp te eller litt varm sjokolade. Den nye hagesesongen kommer over oss før vi vet ordet av det!

Jeg drar til en årlig vintersolverv-feiring i nabolaget i morgen – en potluck og bål. Jeg har tilberedt en stor gryte med veggie chili, som jeg har laget i årevis / item / 62253 / warming-vegetarianer-chili-for-winter-solstice og har en pakke med solstice urter og lys klar til bruk. Noen få av mine urtestudievenner kommer tidlig på ettermiddagen, og selv om det bare vil være på 30-tallet, takker vi elementene for å ta en tur i skogen ned til elven (ikke akkurat skogbading siden trærne ikke har noe løvverk. ) for frisk luft og trening.

Her er å feire sesongen: lykkelig vintersolverv! –Og lykkelig første årsdag til datteren min Lucie og mannen hennes, Matt, som ble gift for et år siden på vintersolverv! Ønsker deg fred, kjærlighet, god helse og glede til deg og dine i løpet av denne høytiden.

Noen få nylige lenker som du kanskje vil lese:

Siste innlegg av Guido Mase for Urban Moonshine: https://www.urbanmoonshine.com/blogs/blog/tales-of-the-winter-season

Nylig repost av solstice-dikt av Chris Heeter https://thewildinstitute.com/wild- Thoughts/seeing-solstice/