Skip to content

Voks cyklamen, en edel plante

24 de juni de 2021

Hvis du nylig har begynt med hagearbeid og vil lykkes med avlingene dine, kan du starte med cyclamen, en veldig edel plante og motstandsdyktig mot nesten alt.

Det er en veldig pen og prangende plante, med vakker blomster som varierer i farge, alle veldig vakre og som endrer seg i henhold til variasjonen. De kan være rosa, hvite, røde og andre nyanser.

Cyclamen er en flott plante for å ta dine første skritt, så la oss begynne å lære om dens dyrkingshemmeligheter.

Cyclamen trenger

Cyclamen er en plante som trenger lys for å utvikle seg under gode forhold og er veldig følsom for overflødig fuktighet så det er best hvis det vokser i et miljø med middels til tørr fuktighet.

Fuktighet kan føre til at det oppstår sopp da det er en følsom plante for dem. Det er derfor når du vanner, er det nødvendig å unngå at vannet kommer i kontakt med blader og blomster. Vanning er et sentralt punkt for cyklamen å vokse seg sunn, utgangspunktet er å unngå overflødig fuktighet. Hvordan gjør jeg det da?

Cyclamen

Unngå å spraye planten eller vanne sentrum for å unngå sopp eller planten vil råtne. Det er best å plassere vannet i en tallerken under gryten slik at planten tar opp væsken slik den trenger den. Vann to ganger i uken når planten er i vekstperiode. Om sommeren vil det bare være nødvendig å bevare et minimum av fuktighet.

Blomstring og stell

For best resultat er det også bra gjødsle med flytende vannbasert gjødsel to ganger i måneden, både i vekstfasen og når den er i blomst. Fordi det er en årlig plante, er det best å gjøre det etter blomstringsperioden rengjør planten når blomstene dør, det vil si at du må fjerne de visne blomstene. På denne måten vil du forlenge blomstringsperioden.

Når denne perioden er over, er det best å fjerne og oppbevare knollen på et mørkt og tørt sted for å plante den igjen året etter eller plante den i hagen i skyggen.

Cyclamen