Skip to content

Voksende dragon hjemme

22 de juni de 2021

Estragon er en must have urt rundt huset hvis du liker å lage mat. Med en litt robust smak, mellom bitter og anis, er det generelt en del av urteblandingene som brukes til å marinere kjøtt eller fisk. Du kan dyrke det selv, da det er en lett urt å ha hjemme.

Hvis du vil vokse dragonDet er på tide å kjenne behovene og egenskapene for å tilby planten alt den trenger for å utvikle seg uten komplikasjoner.

Biografi

Estragon er en flerårig urt som tilhører familien Compositae. Det antas å være hjemmehørende i Sentral-Asia, selv om ingen kan bekrefte dette sikkert. I dag vokser den vilt i Sør-Europa og dyrkes også i Nord-Europas felt. Det er flere typer, selv om de mest brukte er fransk og russisk dragon, som er blitt døpt med navnet på stedet de bor.

Dragon

Planten er ganske liten, slik at du kan dyrke den i en gryte. Den vokser til 60-120 cm og er en plante som danner en busk.

Estragon trenger

For å trives må estragon ha dyp, gjennomtrengelig jord. Den tåler ikke leirholdig eller fuktig jord og trenger jord med litt alkalisk pH. På den annen side er det viktig at planten er plassert på et kjølig og luftig sted siden fuktighet er et problem for det. Av denne grunn må vi ta hensyn til vanning, som må være regelmessig, men uten overskudd for å unngå flom. Ideelt sett er et temperert klima vanskelig, da det er vanskelig for estragon til temperaturer som er for høye eller for lave.

Planten multipliseres med stiklinger, så for å få planten din må du ha en og la den rote og deretter transplantere den og vanne den, dette alltid mellom månedene april og mai. Under normale forhold skal det spire etter en og en halv måned.

Estragonhøsten skjer om sommeren, så det er en god tid å kutte de ømme stilkene, alltid før de blomstrer. Kutt alltid til 10 cm. fra bakken slik at planten kan spire igjen. Når de er kuttet, la dem hvile på et ventilert sted for å tørke.

Plager og sykdommer

Blant de vanligste skadedyrene og sykdommene er de som er knyttet til sopp, som har en tendens til å angripe planten når habitatet er for fuktig. Den hyppigste er rust, som produseres av en sopp og hvis symptom er utseendet på rødlige flekker på bladene.

Dragon