Skip to content

Voksende kikerter i hagen

21 de juni de 2021

Store ernæringsmessige kvaliteter har kikerter og det var derfor vi tenkte å dyrke den i hagen. Du kan designe mange retter med dette sunne produktet, fra lapskaus og salater til den berømte hummusen, kikertpastaen som er hjemmehørende i Midtøsten.

For å dyrke kikerter Du må ha litt plass i hagen og kjenne noen generelle avlinger, for da kan du tilby alt som denne planten trenger.

Kikerter trenger

Det vitenskapelige navnet kikert er Cicer arietinu, tilhører familien Fabaceae og er innfødt i det sørvestlige Tyrkia selv om det senere utvidet seg til andre breddegrader. Cirka 40 kikærter er kjent, men generelt snakker vi om en plante som kan nå en høyde på 60 cm, og hvis hoveddeler er røttene, stammen, bladene, blomstene og fruktene.

For å dyrke kikerter forbedrer en kiselaktig eller leirholdig jord den så vel som luftig og dyp, men ikke veldig saltvann. Dybden skyldes at røttene utvikler seg mye.

Voksende kikerter

De kikerter er motstandsdyktig mot tørke og det er grunnen til at den bare kan overleve med regnvann, selv om det beste er en mild risiko å gi opphav til et større antall belger. Når det gjelder klimaet, kan planten spire fra 10 ° C, selv om den ideelle temperaturen for fødselen av de første skuddene varierer mellom 25-35 ° C.

For å hjelpe planten anbefales det å fjerne ugresset og unngå å dyrke i samme åker flere ganger til minst fire år har gått.

Plager og sykdommer

De viktigste skadedyr som påvirker kikerter er kikerterflue, snegl, gruvedrift og plusia orichalcea mens de vanligste sykdommene inkluderer kikerter rabies og fusariumforhold som produseres av forskjellige sopper som angriper planten og forårsaker runde flekker i det første tilfellet og brune flekker på halsen på planten, i det andre tilfellet.

Kikerter