Skip to content

Ymping på vintomatplanter

16 de juni de 2021

Dyrking av vintomat Det er en kunst som har blitt overført fra generasjon til generasjon, og takket være dette har det vært mulig å opprettholde en god livskvalitet. I dag er det mange automatiserte metoder for å dyrke alle slags grønnsaker og frukt som garanterer imponerende resultater.

En av de eldste og enda mer brukte er transplantater, siden takket være disse er det mulig å blande visse kvaliteter av visse planter og oppnå bedre resultater.

dyrking av vintomater

Som gode bønder, må vi vite at transplantatet det er en av mange teknikker som kan brukes til å dra nytte av innhøstingen, er denne fremgangsmåten veldig enkel, og du trenger bare å vite litt om plantene som skal podes.

Denne praksisen består i å lage et utvalg av de beste grønnsaksmønstrene for å skape en passende form for planting og i motsetning til konvensjonelle frøDisse kan føre til at planten bærer frukt mye tidligere eller rett og slett vokser seg mye sterkere.

Den største ulempen vi kan finne er at planten vil ikke nødvendigvis gi frø å fortsette å dyrke planter med de samme kvalitetene, noe som kan virke rart, men sant.

Nå, med hensyn til frøvalg, må du vite at det er to typer frø:

  • Frø med generative mønstre
  • Frø med vegetative mønstre

Denne typen frø klarer en balanse mellom større produksjon av frukt eller større motstand mot miljøforholdene for å produsere.

Dette problemet er totalt ukjent for bønder, gitt at deres behov samle inn mest beløp på kortest tid, deres innsats er fokusert på å finne balanse for ikke å gjenta såsyklusen, og måtte bruke så mye gjødsel. Den kompatible varianten er en annen viktig faktor på tidspunktet for poding, spesielt når vi refererer til saken om gren tomatgraftDet er veldig åpenbart at det trengs to planter av samme art for å blande kvalitetene.

Tips når du lager et vintomatgraft

Lener litt på teorien, kan vi si at for å utføre transplantater er det også nødvendig at plantene har samme størrelsemå stammen ha samme størrelse, og i tilfelle veksthastigheten er forskjellig, kan du velge å så på forskjellige tidspunkter.

På tidspunktet for poding, disse plantene må skilles fra hverandre, og deretter bli med dem og plasser dem i et «helbredende kammer» som gjør at de kan bli ordentlig sammen og sikre deres vekststadium som bestemt av brukeren.

Angående vintomattransplantater Det er det samme, vi må ha jevnlig kunnskap om dem for å vite hvilke arter som har egenskaper som kan utfylle en annen art og favorisere dens ytelse, og det er at selv om vi ikke tror på det, er det flere krydder og hver med sin brønn -definerte egenskaper.

Hva er den beste datoen for å utføre transplantatet?

beste dato for poding

De fleste arter har sitt beste februar, når vinteren er over og du kan dra nytte av et fuktig og kjølig land.

Generelt sett er vanligvis typen tomat som skal podes et valg å vurdere, siden det er forskjellige typer tomat, for eksempel en slags vintomat som har større motstand mot jordforhold eller en annen type tomat på grenen som er bedre motstandsdyktig mot skadedyr.

Det sier seg selv at forskjellige typer tomatplanter kan eksperimenteres med ved siden av denne til få noe mye mer produktivt i sammenligning med planten alene, men med tanke på at den endelige smaken av frukten kan påvirkes på en positiv eller negativ måte, avhengig av transplantatets tilfelle.

Så rådet vi kan gi deg er å prøve med forskjellige typer tomat en rama, slik at du selv kan se hvilken som er best for deg.