Skip to content

Zinnia

9 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en av de mest fargerike og vakre blomstene du kan ha i hagen din. Det handler om zinnia. Det høres kanskje ikke kjent ut for navnet sitt, men hvis du har en hage og vil dekorere den, vil du helt sikkert bli forelsket når du fortsetter å lese artikkelen. Denne planten er mye brukt siden den har høy dekorativ verdi og kombinerer veldig bra med mange planter. I tillegg er pleien ikke veldig vanskelig, så du trenger ikke å vite mye om planter for å holde det sunt.

I denne artikkelen skal jeg vise deg alle egenskapene til zinnia, hvordan du kan dyrke det og hva du må gjøre for å ta vare på det, slik at du kan få mest mulig ut av det og dekorere hagen din til perfeksjon.

Hovedtrekkene

Zinnia

Vi skal begynne med å beskrive denne planten slik at du kan vite hva vi skal plante i hagen. Det er en plante kjent under det vanlige navnet mystisk rose eller papirblomst. Vi finner en årlig blomstrende plante som kommer fra Mexico. Imidlertid overlever den veldig bra i disse miljøene. Selv om den har en liten peiling, gjør den det på en veldig slående måte, så dekorative egenskaper er veldig kraftige.

Hvis vi tar godt vare på det, den kan vokse opp til 90 cm. Den har løvverk dannet av blader med grov tekstur, ovale i form og med en mørkegrønn farge. Denne fargen er den som kombinerer veldig bra og styrker det de virkelig er verdt, blomstene. Blomstringssesongen begynner på våren og varer langt ut på høsten. Dette kan variere basert på årlige temperaturer. Hvis vi befinner oss i et varmere år, begynner blomstringen litt tidligere og vil vare litt lenger. Å være fra Mexico, foretrekker han høye temperaturer.

Blomstene er veldig prangende og pene. Vi møter henne i varefarger fra gult og rødt, gjennom rosa eller hvitt. Ved å ha et så bredt spekter av farger, gir den en perfekt kombinasjon med mange planter. I tillegg er fargen på blomstene veldig intens. Vi kan plante den i grupper, grenser eller massiver. Dens mest tradisjonelle applikasjoner er å plante dem i blomsterbed og blomsterbed.

Det er mye brukt til dekorasjon av parker og hager omgitt av hekker og små større busker. Dette er fordi den lille størrelsen kan gjøre den til en sårbar plante for hunder, barn eller forskjellige kjæledyr.

Zinnia avlinger

Vi skal beskrive hvordan man dyrker zinnia for å få mest mulig ut av det. Når det gjelder å dyrke den, må vi ha noen aspekter. Temperaturene når vi dyrker det og stedet vi plasserer det er betingelsesfaktorer for hva resultatene dine blir. Hvis vi ikke gjør disse tingene riktig, vil ikke anlegget kunne overleve. Jorden må også ha en viss sammensetning, og eksponering for lys vil også være nøkkelen for vekst og fremfor alt blomstring.

Temperatur og beliggenhet

Vanning av Zinnia

Det første er å snakke om temperaturen. Siden temperaturene er høye i sitt naturlige habitat, vil det trenge høye temperaturer. De motstår ikke godt mot frost, så du må være forsiktig i løpet av noen vinternetter.

Hvis du vil holde den innendørs, vil det ikke være noe problem siden temperaturene er varmere og mer justerbare. Hvis området der du bor har kaldere vintre, eller hvis du er vant til mer frost, er det bedre å plassere dem i et område av hagen der det er skjermet for vinden. Hvis temperaturene er veldig lave mange netter på året, kan vi ikke garantere at de overlever.

Det andre aspektet å håndtere er plasseringen. I motsetning til andre blomster, Papirblomsten kan dyrkes i en gryte og holdes innendørs. Det ideelle er å kombinere det med andre blomster, så det er mer tilrådelig å ha dem i hagen. På denne måten får vi mer ut av prydkraften den har. Plasseringen er viktig, siden den vil være en avgjørende faktor for din suksess. Finn et område der det kan ha noen timer med direkte sollys og er beskyttet mot vindstrømmer. På denne måten garanterer vi at du ikke blir kald.

Plantetid og jord

Zinnia blomst

En annen viktig variabel å ta hensyn til er såsesongen. Vi trenger den tiden av året når vi vokser den til å bli varmere. Det er viktig å tenke at hvis planten har et naturlig habitat i et varmt klima, for å tilpasse seg terrenget, vil det trenge høyere temperaturer. Den beste vekstsesongen er mars måned. På denne måten har den nok tid til å tilpasse seg og vil gi mange flere blomster enn om du dyrker den allerede i mai måned. Mens planten tilpasser seg og samler energi til blomstring, vil du ikke dyrke den i mai hvis du dyrker den i mai. Hvis vi har flere blomster, kan vi garantere at de varer til høstsesongen.

På den annen side finner vi jordtypen. Det er ganske viktig å oppnå utvikling av planten. Hvis du vil plante den innendørs, du må bruke et spesielt underlag til pottene. Du må bruke skygge plantesubstrat, siden selv om du plasserer det på vinduet, vil det ikke være i stand til å motta direkte sollys. Tvert imot, hvis du planter zinnia i hagen, vil de nyte direkte sollys, og du må bruke underlag til utendørs planter.

Bruk alltid substratblandinger som har sand og jord for å forbedre luftingen

Irrigasjon

Zinnia bryr seg

Når vi har dyrket zinniaen, må vi vite hva som er vanningene den trenger og hyppigheten. Du trenger ikke å vanne veldig ofte. Husk at de er tilpasset varmere klima og ikke trenger mye vann. De tåler ikke overflødig vann. Når du vanner, skal ikke løvverket eller blomstene vannes, du må vanne på basen. Gjør det helst om morgenen eller om kvelden, siden det har en høyere brukshastighet for vanningsvann.

Når det gjelder drenering, gulvet må til enhver tid unngå opphopning av vann eller vi vil få planten til å råtne.

Jeg håper at du med disse tipsene kan nyte zinnia i hagen din.