Skip to content

10 sommerpærer som ikke kan mangle i hagen eller terrassen

20 de juni de 2021

Med ankomsten av sommeren er det mange løkplanter som pynter hagen eller terrassen med blomstene sine. I noen måneder er stedet der de er fylt med veldig lyse farger, og veldig lykkelig, som utvilsomt er sesongen. I denne tiden da dagene er lengre enn resten av året, Hva er bedre enn å ha blomster som følger oss gjennom sesongen?

Her har du et utvalg av 10 sommerpærer det vil du sikkert elske dem.

Sommerpærer

Agapanthus

Agapanthus

De Agapanthus africanus, som er hvordan agapanthus kalles, selv om det ikke er en pæreformet plante, har vi tatt med den fordi den oppfører seg mer eller mindre på samme måte som de pæreformede. Det er en slekt av flerårige knollplanter, hjemmehørende i Sør-Afrika, som måler 1 meter i høyden og har lange, lansettformede, mørkegrønne blader 30 cm lange. Blomstene ser ut til å være gruppert i blomsterstand, blå-lilla eller hvite.

Den er veldig motstandsdyktig, tåler frost på opptil -8 ° C.

Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis, som tilhører den botaniske slekten Hippeastrum, er hjemmehørende i Sør-Amerika. Det er en av dem med den største pæren: opptil 15 cm i diameter. Den vokser til en høyde på rundt 60 cm, med lange, brede grønne blader. Blomstene er store, 20 cm i diameter, røde, rosa eller hvite.

Knollete begonia

Knollete begonia

Den knollete Begonia er heller ikke en løkformet plante, men en knollær urteaktig. Det vitenskapelige navnet er Begonia x tuberhybridaog når en høyde på 40 cm. Bladene er enkle, med en veldig markert sentral ven, mørkegrønn i fargen. Dens veldig vakre blomster, røde, rosa, gule eller hvite, slik at du kan kjøpe flere og plante dem sammen for å skape en spektakulær komposisjon.

Det er selvfølgelig viktig at du vet det kan ikke være i full solsom det ville brenne.

Canna indica

Canna indica

Caña de Indias, også kalt Platanillo de Cuba, er en rhizomatøs plante (ikke pæreformet) som har store og dekorative blader, grønne eller fargerike i farger, som måler 40-50 cm i høyden. Blomstene er gruppert i blomsterstander av rød, rosa, gul eller oransje, noe som gjør planten til en av de mest elskede å plante i grupper, enten i hager eller i store potter.

Motstår opp til -3 ° C.

Georginer

Røde georginer

Dahliaer er flerårige urteaktige planter som har knollete røtter. De er hjemmehørende i Mexico, og kan vokse opp til 1 meter i høyden, selv om de i dyrking vanligvis ikke overstiger 40 cm. Bladene er sammensatte, med en takkekant, mørkegrønn. I løpet av sommeren spirer de fantastiske blomstene som ser ut samlet i hodene, av veldig varierte farger og former: rød, gul, rosa; enkelt blomst; dobbel blomst; pompongformet.

Gladiolus

Gladiolus

Gladioli er hjemmehørende i Sør-Europa og Sør-Afrika. De når en maksimal høyde på 180 cm, med lange mørkegrønne blader som «klemmer» i bunnen. Blomstestengelen kan måle opptil 2 meter, med blomster som utvikler seg i pigger i veldig varierte farger, som rød, rosa, gul eller tofarget.

Gloxinia

Gloxinia

Gloxinia, hvis vitenskapelige navn er Sinningia speciosa, er en livlig knollplante som er hjemmehørende i Sentral- og Sør-Amerika. Den vokser til en høyde på 30-35 cm, noe som gjør den perfekt til pottebruk. Den har enkle blader, med en takkekant og en veldig veldefinert midrib. Blomstene kan være enkle eller doble, lilla, hvite, røde eller rosa.

Det er viktig å plassere det i et godt opplyst område, men beskyttet mot direkte sol slik at den kan vokse godt.

Liatris spicata

Liatris spicata

Liatris, eller Liátride, er en flerårig urteaktig plante som spirer fra en knoll (et underjordisk organ som ligner på pæren). Den er innfødt i veldig slående Nord-Amerika og vokser til en høyde på 50-60 cm. Bladene er tynne og lange, grønne. Blomstene vises gruppert på en stilk som danner en lilla pigg.

Lilium candidum

Lilium candidum

De Lilium candidum, mye bedre kjent med navnene Lirio de San Antonio eller Azucena, er hjemmehørende i Middelhavsområdet og Asia. Den vokser til 1 m høyde, med lansettformede blader på opptil 20 cm. Blomstene vises gruppert i blomsterstand, og De er formet som en hvit trompet.

Triteleia laxa

Triteleia

Denne ekstraordinære løkplanten er hjemmehørende i California. Den vokser til en høyde på 30-35cm, med en blomsterstamme på opptil 50-60cm. Bladene er lansettformede og lange, 40 cm. Blomstene ser ut til å være gruppert i blomsterstander, lilla-blåaktig farge.

Hvordan plante sommerpærer

Nå som vi kjenner sommerpærene, må vi velge de vi liker best og plante dem om våren. Men hvordan gjør du det? Nemlig Hvordan plantes de? For å ha en interessant mengde blomster i løpet av denne sesongen, er det veldig viktig å starte på høyre fot, siden du ellers kan få problemer med å komme ut.

Så la oss se hvordan de plantes i potter og i hagen:

Pottet

Hvis vi vil ha en spektakulær terrasse full av pæreplanter, vi må:

 • Den første tingen å gjøre er å fylle en gryte med en diameter på 20 cm (eller mer hvis pæren eller jordstammen er større) med substrat opp til omtrent halvparten. Siden de er veldig motstandsdyktige planter, kan vi bruke et universelt voksende substrat.
 • Deretter settes pæren inn med den smaleste delen mot oss.
 • Til slutt er det dekket med underlag og vannet.

I hagen

Hvis vi bestemmer oss for å plante pærer i hagen, vi må:

 • Lag skyttergraver ca 30 cm dype der vi ønsker å ha dem.
 • Bland jorden med et universelt voksende medium.
 • Fyll skyttergravene omtrent halvveis med blandingen.
 • Plasser pærene med en avstand på 15 cm mellom dem.
 • Dekk dem med blandet jord.
 • Gi dem en sjenerøs vanning.

Problemer som pærer kan ha

Woodlouse

Pæreplanter kan bli påvirket av skadedyr eller sopp. La oss se hva de er og hvordan vi kan bekjempe dem:

Skadedyr

De viktigste skadedyrene de kan ha er:

 • BomullsmelblomstDisse insektene lander på undersiden av bladene, men kan lett fjernes med en bomullspinne dyppet i såpe og vann.
 • Bladlus: de er veldig små insekter (mindre enn 0,5 cm lange) som legger seg på bladene og stilkene. Fjern dem enkelt ved å legge igjen en flaske med vann og tobakk i 12 timer, og filtrere den neste dag for å fylle en sprøyte.
 • Snegler: de kan forårsake alvorlig skade på pæreplanter i fuktige omgivelser, så det anbefales å plassere lave beholdere med øl rundt dem for å kontrollere befolkningen.

Sykdommer

Hvis vi snakker om sykdommer, er disse de vanligste:

 • BotrytisOgså kjent som grå mugg, dreper den blader og blomster. Det kan forhindres ved å vanne lite. Hvis du allerede har det, må de berørte delene fjernes.
 • Råtne: forårsaket av sopp Phytophthora eller Fusarium. Det er forårsaket av overvanning eller dårlig drenering. Hvis planten blir påvirket, er dessverre den eneste løsningen å kaste både planten og underlaget, og rengjør potten grundig før du bruker den igjen.

Hippeastrum

Og til og med vår spesial på sommerpærer. Hvilken likte du forresten mest?