Skip to content

4 blå blomster til hage eller terrasse

20 de juni de 2021

Blå er en farge som skiller seg mye ut. Det er ikke veldig vanlig i naturen, så å finne en plante hvis blomster har blåaktig toner koster mer enn å finne andre som har farget kronbladene sine i andre farger. Likevel, hvis du vil dekorere hagen eller terrassen din med blålige blomster, du er heldig.

Vi har valgt for deg 4 planter som har blå blomster… Naturlig! Sjekk det ut.

Agapanthus africanus

Agapanthus

Agapanthus er en flerårig plante med knollete røtter hjemmehørende i Sør-Afrika. Den kan nå en og en halv meter i høyden. Bladene er foret, ca 30 cm lange og med en veldig vakker, dyp grønn farge. Blomstene kan være hvite eller blå, og vises gruppert i grupper på opptil 30 om sommeren. Støtter opp til -8 ° C.

Brunnera macrophylla

Brunnera macrophylla

Dette er en vakker flerårig urteaktig veldig motstandsdyktig mot kulde og frost på opptil -6 ° C innfødt til Kaukasus. Den når 45 cm høyde, og har enkle blader. De små blomstene blomstrer midt på våren, og holder åpent i åtte til ti uker.

Hortensia macrophylla

Hortensia macrophylla

Hva skal jeg si om hortensiaen? Denne buskete planten hjemmehørende i Sørøst-Asia er en av de mest elskede å ha i orientalske eller til og med klassiske hager. Den brukes ofte som en blomsterhekk, og er at de ikke bare er spektakulære, men kan blomstre fra vår til sommer. I tillegg motstår den frost opp til -5 ° C. Hva mer kan du ønske deg?

Flerårig linum

Flerårig Linum lwissi 'Appar'

En annen vakker flerårig urt til terrasse eller hage: Flerårig linum. Det er hjemmehørende i Europa, spesielt kan det bli funnet i Alpene og i noen deler av England. Den blir opptil 60 cm høy, med lansettformede blader opp til 2,5 cm i diameter. Blomstene er blålige og består av fem kronblader. Å være tilpasset kaldt klima, tåler den lett frost på opptil -7 ° C.

Ekstra – Iris tectorum

Iris tectorum

Selv om den ikke har den blå fargen, la oss si, ren, ønsket vi ikke å slutte å oppføre den. De Iris tectorum Det er en flerårig rhizomatøs plante som er hjemmehørende i Kina, Korea og Burmania. Den har lange blader, opptil 7,5 cm lange og lilla-blå blomster som spirer om sommeren. Støtter opp til -6 ° C, slik at du ikke trenger å bekymre deg for mye for kulden 🙂.

Hvilken likte du mest?