Skip to content

5 trær å plante ved sjøen

10 de oktober de 2022

Hva fungerer (og hva som ikke gjør det) når det gjelder å plante trær ved sjøen.

Sabal palmetto

Anlegg: Sabal palmetto
Dette offisielle Florida State-treet har høyere vindmotstand enn noen annen palme, ifølge en forskningsstudie utført av Mary Duryea, professor emeritus i skogplanting og urban skogbruk ved University of Florida.

Revurdere: Washington fanpalme
Den fikk lave karakterer på en vindmotstandsundersøkelse, og er utsatt for opprykking i stormutsatte områder.

Yaupon Holly

yaupon-holly-0413-m

Anlegg: Yaupon Holly
Disse eviggrønne, røde bærspirende buskene tåler salt og fuktighet, og er enda mer vindbestandige når de dyrkes i grupper.

Revurdere: Carolina laurbærkirsebær
Disse trærne har lignende egenskaper som Yaupon-kristtorn, men deres lave vindmotstand og giftige bær gjør dem mindre tiltalende.

Levende eik

Levende eik

Anlegg: Levende eik
Det er en grunn til at disse stereotypiske sørstatstrærne har et rykte for å bli gamle: De kan overleve nesten alt, fra intens vind og saltsprut til grunt, sandholdig kystjord.

Revurdere: Vann eik
Den vokser naturlig i kystområder, men dens større mottakelighet for sykdom betyr ofte redusert levetid.

Daddelpalme på Kanariøyene

kanariøy-dato-palme-0413-m

Anlegg: Daddelpalme på Kanariøyene
Høyere, tykkere medlemmer av palmetrefamilien, de er kjent for å ha lange, stive blader og ananaslignende stammer. Disse palmene trives når blader bare fjernes eller trimmes når de er helt døde.

Revurdere: Dronning palme
Denne høye, slanke palmen kan være en risikabel innsats i nabolagslandskap på grunn av dens dårlige merittliste for orkanoverlevelse.

Crape Myrtle

crape-myrtyle-0413-m

Anlegg: Crape myrt
Den mister færre grener enn de fleste trær i sterk vind og regn, og vokser best på Gulf og sørlige Atlanterhavskysten, og fra Maryland til Florida.

Revurdere: Sandfuru
Passende navngitt for sin naturlige vekst i sandjord, har dette ofte høye treet et grunt rotsystem, noe som gjør det til et sårbart og potensielt skadelig vindmål.