Skip to content

5 typer orkideer til hjemmet ditt

20 de juni de 2021

De er veldig elegante planter, med fargerike blomster veldig slående som tar ekstraordinære former. Hvis du er en grønn elsker, er det veldig mulig at du har blitt fristet til å ha noen hjemme, ikke sant? Det er til og med sannsynlig at du i dette øyeblikket vil utvide samlingen din, noe som heldigvis i dag er en veldig enkel oppgave. siden vi har forskjellige typer orkideer i barnehager og hagesentre.

Men det er fortsatt vanskelig å vite hvilken du skal velge, siden de alle er vakre. For å hjelpe deg, skal jeg fortelle deg 5 typer orkideer som ikke kan mangle hjemme.

Cattleya

Cattleya

Cattleya er innfødte orkideer i Sentral- og Sør-Amerika, som hovedsakelig lever i de andinske regionene i Nord-Sør-Amerika. Slekten består av rundt 75 arter, alle sammen epifytter, det vil si at de vokser på grener av trær.

De er preget av å ha pseudobobler som bladene spirer fra, som er brede, grønne i fargen. Blomstene, som vises gruppert i klynger, de gir en veldig behagelig aroma (avhengig av art) og varer i ca 3 uker.

Cymbidium

Cymbidium

Cymbidiums er hjemmehørende i det asiatiske kontinentet og Australia. Slekten inkluderer omtrent 120 epifytiske eller jordiske arter (du vil vite at de er jordbundne hvis de plantes i en gryte med jord). De duftende blomstene minner veldig om Phalaenopsis, men de motstår bedre kulde. De blomstrer om våren i løpet av tre måneder.

Bladene er båndformede, opptil 40 cm lange. Det er det mest passende for nybegynnere.

Dendrobium

Dendrobium kinglanum

Dendrobium er en av orkideene epifytter største i verden. Innfødt i Asia, slekten består av mer enn 1000 forskjellige arter. De vokser raskt, så de trenger å bli pottet år etter år, på våren.

Bladene er opp til 25cm lang, og kan være flerårig eller løvfellende. De spirer fra pseudobolber som er født på et rotstokk. Blomstens farge varierer veldig fra den ene til den andre, selv om de med rosa og røde farger er veldig populære.

Vanda

Vanda rotchschildiana

Vandaene er hjemmehørende i Asia, spesielt fra India, Indonesia, Sør-Kina; de finnes også i Nord-Australia. De fleste av de 60 artene av slekten er epifytter, vokser i de nedre grenene av trærne, beskyttet mot direkte sol.

De har ikke pseudobull. Og det må også sies at blomstringssesongen er veldig lang: opptil 2 måneder.

Phalaenopsis

Phalaenopsis

Hva skal jeg si om Phalaenopsis? De er uten tvil de mest populære. Disse orkideene epifytter De er hjemmehørende i Asia, hvor de bor i de varme områdene på kontinentet. Slekten består av rundt 70 arter, i tillegg til mange hybrider med blomster i forskjellige farger.

De har ca 4-6 store, kjøttfulle blader, mørkegrønne i fargen. Blomstene vises på lange, buede stengler. De kan vare i 3 uker.

Hvilke av disse orkideene likte du best?