Skip to content

6 typer blomster til hage eller gryte

20 de juni de 2021

De blomster de er en virkelig skjønnhet. De vises spesielt om våren, men det er mange som gjør det om sommeren og høsten. Det er så mange typer blomster, så mange at det er umulig å liste dem alle, siden det er mange planter som blomstrer. Allikevel skal vi vise deg noen av dem, de mest interessante du kan ha i en gryte eller i hagen.

Og det er det, Hvilken bedre måte å lyse opp et hjem på enn å sette noen av dem på?

Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis er en pæreformet plante som plantes om høsten-vinteren og blomstrer om sommeren. Blomstene er store, opptil 10 cm i diameter, i veldig varierte farger: rød, hvit, tofarget … For å kunne tenke på dem, trenger du bare å plasser den i et område der den er beskyttet mot direkte sol, og vann den regelmessig hindrer at underlaget tørker ut.

Nellik

Dianthus

Nellik, eller Dianthus caryophyllus, er en flerårig plante som varer i flere år. Blomstene er spektakulære, 5-6 cm i diameter, og kombinerer to eller flere farger for å skape en autentisk naturlig skjønnhet. Hva mer, de gir en veldig behagelig aroma. Det er selvfølgelig viktig å plassere den i full sol slik at den kan vokse uten problemer.

Krysantemum

Krysantemum

Slekten Chrysanthemum består av totalt 30 arter hvis blomster er aromatiske. Det er flere typer blomster: enkle, doble, røde, rosa, hvite, gule …, så du kan kombinere flere av dem for å lage et spektakulært sett.

Dimorfoteca

Osteospermum ecklonis

Dimorfoteca er veldig raskt voksende flerårige planter som har små, tusenfrydlignende, hvite, lilla, oransje, tofargede blomster. De er ikke aromatiske, men hvis du liker blomstertepper, med dimorfoteca vil du sikkert like siden kan dekkes nesten helt av dem.

Hibiskus

Hibiskus

Hibiscus er busker som har veldig vakre, store blomster, opptil 12 cm i diameter. Disse vises fra våren til sensommeren, og de er røde, gule, hvite eller også tofargede.

Fuchsia

Fuchsia

Fuchsia er busker hvis blomster, opptil 5 cm i diameter, henger, i myke farger, som rosa eller syrin. Ideell for hjørner der direkte sollys ikke når dem, disse plantene vil gjøre det bra i varme klimaer.

Hvilke av disse blomstene likte du best? Har du noen?