Skip to content

6 vanlige blomsternavn å huske

19 de juni de 2021

Hvor vakre er blomstene, ikke sant? De lyser opp stedet der de er nesten uanstrengt. De livlige fargene på kronbladene er en ekte glede for øynene. Bevis på dette er at det er praktisk talt umulig å finne et hjem som ikke har gitt seg til sin skjønnhet.

Det er mange planter som har spektakulære blomster; Imidlertid er det noen som vi anbefaler at du husker. De er de som ikke krever tidligere erfaring med å dyrke planter, og er derfor egnet for nybegynnere. Oppdag 6 vanlige blomsternavn å huske.

rose

Rose busker

Rosenbusken er en busk som har blitt dyrket i århundrer. Mange varianter de har blomster som gir en veldig, veldig behagelig aroma, men de har alle noe til felles: de er noen av de mest motstandsdyktige plantene som finnes. Det trenger bare lys (eller direkte sol) og mye vann (uten flom) for å vokse.

Geranium

Geraniums

Geranium er en vakker plante. Det er den ubestridte hovedpersonen til andalusiske uteplasser (og ikke andalusiske 🙂). Elegansen er uovertruffen. Hva mer, blomstrer praktisk talt hver varm måned i året i flere sesonger, og kan være både steder som er direkte utsatt for solen og i skjermede hjørner.

Petunia

Pottet petunia

Petunia er en liten plante som for det meste dyrkes i en gryte, men den er like vakker i hagen og skaper et vakkert teppe av farger. Selv om de er enkle, er blomstene veldig muntre: de kan være hvite, røde, rosa, lilla eller tofarget. Den eneste ulempen er at selv om det er en flerårig plante, blir den vanligvis behandlet som en årlig plante; det vil si at etter blomstring blir den kastet siden den ikke motstår kulde. Men det er så billig at det er vel verdt å kjøpe.

Tenkte

Stemorsblomst

Det er uten tvil vinterens favorittblomst. Blomstrer veldig tidlig, før våren kommer, så det er mye brukt til å dekorere gatene og gatene i byene. Blomstene gir en veldig søt aroma, og er så fargerike (gule, oransje, tofarget) at det er en glede å ha en liten stemorsblomst. Selvfølgelig er det vanligvis en årlig syklus, så vi må erstatte den hver sesong.

Tusenfryd blomst

Tusenfryd

Tusenfryd er den vanligste blomsten av alle; faktisk, det er mer enn 23 tusen arter. Den vokser vilt i Europa og Nord-Afrika, men i dag kan du finne den i alle varm-tempererte regioner i verden. Kronbladene kan være hvite, gule, oransje, lilla eller røde.

Dondiego om natten

Mirabilis jalapa

Planten kjent som Dondiego om natten er en livlig urteaktig, det vil si den lever i flere år, mye dyrket i hager og uteplasser. Blomstene har en egenskap som den deler med svært få arter: de begynner å åpne om ettermiddagen i stedet for om morgenen. Ved å gjøre det gir de en veldig behagelig aroma.

Kjenner du andre vanlige blomster?