Skip to content

7 typer Alcea

4 de juni de 2021

Arten av slekten Elg De er urteaktige planter som du sannsynligvis har vært i stand til å se ved en anledning i et felt eller lignende. De er veldig tilpasningsdyktige, de trenger faktisk ikke mye for å vokse, og heller ikke for å blomstre; Men når de vil vokse, kan de gi følelsen av at de er litt vanskelige å vedlikeholde, spesielt hvis de er frøplanter.

Men når de begynner å ha ekte blader og få høyde, blir vedlikeholdet enkelt. Det mest interessante er at, avhengig av sorten, har blomstene en eller annen farge. Så du vil alltid ha muligheten til å lage en flerfarget blomsterkomposisjon, noe som utvilsomt vil forskjønne hagen din eller terrassen hvis du bestemmer deg for å ha dem der.

7 typer Alcea

Alcea acaulis

Utsikt over Alcea acaulis

De Alcea acaulis Det er en toårig urteaktig plante som er hjemmehørende i Middelhavsregionen, hvor den vokser i skog, busker og stepper. I motsetning til andre arter kan stammen knapt skilles (det kalles acaulis), siden den er veldig kort. Den blomstrer fra mars til mai på den nordlige halvkule og produserer rosa, lilla eller hvite blomster.

Alcea heldreichii

De Alcea heldreichii Det er en urt innfødt i Europa, som det ikke er mye informasjon om. Det eneste vi kan si er at det er en truet art, og det blomstene er blekrosa.

Alcea pallida

Utsikt over Alcea pallida

De Alcea pallida det er en art innfødt i det sørvestlige Europa. Den lever i flere år, og kan nå en høyde på 180 centimeter. Bladene har en sølv underside, en egenskap som gjør den til en veldig vakker plante. Når det gjelder blomstene er lakserosa, og spire fra mai til september på den nordlige halvkule.

Alcea rosea

Utsikt over Alcea rosea

De Alcea rosea det er en av de mest kjente artene, kanskje den mest kjente, i Europa. Den er innfødt, ikke bare fra dette kontinentet, men også fra Amerika, Asia og Australia. Det er en toårig urt (den lever i to år) som når en høyde på 2 meter. Blomstene har en diameter på opptil 10 centimeter og er røde, lilla, hvite, rosa, gule eller svart-lilla.

Det vitenskapelige navnet Alcea ficifolia er synonymt med A. rosea.

applikasjoner

Det har blitt brukt medisinsk, spesielt blomstene, for å være mykgjørende, slimløsende midler, og også for å være et godt middel mot forstoppelse. På den annen side ekstraheres fargestoffer fra vinbladene til vin spesielt.

Grov elg

Utsikt over Alcea rugosa

De Grov elg det er en toårig plante som er hjemmehørende i Europa. Den kan nå en omtrentlig høyde på 2 meter og blomstrer om sommeren. Blomstene er gule, store, med stilker dekket av «hår».

Det skal bemerkes at den motstår rust, og at den kan plantes i nærheten av og / eller under valnøttrær, siden det har vist seg å tåle den giftige juglonen som avgis av røttene.

Alcea setosa

Alcea setosa har rosa blomster

De Alcea setosa, kjent som rufsete stokkroser, er en toårig urteaktig plante som er hjemmehørende i Kreta, Tyrkia, Libanon, Syria og Palestina. Den når en høyde på 70-100 centimeter, og blomstene er rosa. Disse vises om våren (fra april til juni), og vises i stort antall.

Alcea striata

Utsikt over Alcea striata

De Alcea striata Det er en plante hjemmehørende i det østlige Middelhavet til den arabiske halvøya. Den kan vokse opp til 70-80 centimeter i høyden, og blomstene er hvite.

Ta vare på elgen

Vi har sett de mest kjente artene, men nå må vi vite hvilken omsorg vi må gi dem slik at de har det bra. Så la oss komme til det:

plassering

Disse plantene de må være i solrike områder. Ikke vær redd for at det vil treffe dem direkte – de trenger det! Slik sett er de som solsikker: når de mangler lys … stilkene faller, slutter de å produsere blomster, og de svekkes. Av den grunn er det ikke lurt å ha dem innendørs heller.

Land

  • Blomsterpotte: du kan legge et substrat for planter, den universelle, selv om vi anbefaler å blande den med 30% perlit i tilfelle den ikke har en. Hollyhocks tåler ikke vannlogging.
  • Verft: jorden, så lenge vannet renner godt, vil være riktig.

Irrigasjon

Om våren og spesielt om sommeren må du vanne av og til. Vi har sagt at vi må unngå vannlogging, men det er også viktig at jorden ikke blir tørr for lenge. Derfor, hvis du er i tvil, er det ikke noe bedre enn å sjekke fuktigheten med en trepinne for eksempel.

Hvis du har den i en gryte, må du ikke legge en tallerken under den for å forhindre at vannet stagnerer.

Abonnent

Alcea er urteaktige planter

I full vekst og blomstring er det sterkt tilrådelig å gjødsle dem med flytende gjødsel for blomstrende planter, som denne de selger. Følg bruksanvisningen for å vite hvilken dose du skal ta, og hvor ofte du skal bruke den.

Multiplikasjon

Alcea multipliser med frø vår-sommer. Disse må sås helst i en frøplantebrett (til salgs), siden ved å ha forskjellige alveoler vil du kunne kontrollere mye bedre hvor mange som spiser og når.

Fyll det med såbedssubstrat (du kan få det ved å klikke på), legg maksimalt 2 frø i hver sokkel, og dekk dem med et tynt jordlag. Sett deretter frøplanten i solen, og hold underlaget fuktig.

A) Ja, vil spire om ti dager. Når de gjør det, lar du plantene være i frøbedet til røttene kommer ut av dreneringshullene, på hvilket tidspunkt du kan plante dem i potter eller i hagen.

Beskjæring

Med ren saks kan du fjerne de tørkede stilkene og blomstene som visner.

Rustikk

Det avhenger av arten, men generelt motstår de moderat frost opp til -12 ° C.

Hva synes du om Alcea?